UKRALI 300.000 EVRA: Uhapšeni serijski pljačkaši sefova iz Beograda!

Obijanje sefova je otkriveno kada je Obrenovčanka K. M. došla 19. maja u ekspozituru u Bulevaru Mihaila Pupina kako bi uzela novac za renoviranje svoje poplavljene kuće

  • 4

Beogradska policija uhapsila je Slavka M. i njegovog saučesnika D.S. koji su osumnjičeni da je u periodu od februara do juna ove godine opljačkao sefove više klijenata "Vojvođanske banke" u Novom Beogradu iz kojih su odneli 300.000 evra i kilogram zlata.

Obijanje sefova je otkriveno kada je Obrenovčanka K.M. došla 19. maja u ekspozituru u Bulevaru Mihaila Pupina kako bi uzela novac za renoviranje svoje poplavljene kuće.

- Kad sam otključala sef, umalo nisam pala u nesvest! Kutija s novcem je bila potpuno prazna. U prvom trenutku sam pomislila da sam otključala pogrešan sef, ali sam brzo shvatila da je to ipak moj. U tom šoku sam vrisnula i rekla službeniku da u mom sefu nema ništa - ispričala je K. M.

Ona je tada shvatila da joj je ukradeno 55.000 evra, 2.000 dolara i manja suma engleskih funti koje je čuvala ličnom sefu u filijali Vojvođanske banke, a ubrzo su se javili i drugi klijenti, koji su rekli da su takođe opljačkani.

Marinković se tereti da je pljačku obavljao nakon registrovanog ulaska, iskoristivši nepažnju službenika banke, uz pomoć šrafcigera uz minimalna oštećenja otvarao je sefove odakle je uzimao celokupan sadržaj, stavljao ga u svoju torbicu, zatvarao vratanca sefa i nakon toga, proceduralno odjavivši se kod službenika banke odlazio iz nje.

Sumnja se da je iz sefova je uzimao novac, zlatni nakit, satove i druge dragocenosti, a prilikom pretresa stana kod osumnjičenog je pronađena i određena količina droge.

Osumnjičeni S. M. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do mesec dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    21. oktobar 2014 | 12:57

    Jaki su vam sefovi kad mogu da se otvore sa srafcigerom

  • živko

    21. oktobar 2014 | 13:39

    kakvi su to sefovi kada ih je moguće obiti šrafcigerom. banka bi trebala da nadoknadi sve.

  • Paki

    21. oktobar 2014 | 18:32

    Naravno da svu odgovornost snosi banka, ali mora i da plati za sva stradanja i probleme klijenata. S R A M O T A Z A B A N K U

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA