PREDSEDNIK RUSKE DUME: Amerika nas ucenjuje i pritiska

- Mi smo svesni da su ovi koraci preduzeti pod jakim pritiskom SAD i da je Vašington postao toliko nepristojan da ne krije ulogu u orkestriranju ucena i pritisaka na Rusiju - kazao je Sergej Nariškin

  • 12

Predsednik ruske državne Dume Sergej Nariškin je izjavio da je Vašington postao toliko nepristojan da se čak i ne trudi da prikrije svoju ulogu koordinatora u ucenama i pritiscima na Rusiju.

On je ovu optužbu izneo na sastanku sa gostujućim zamenikom lidera japanske Liberalno-demokratske frakcije koji je predsednik asocijacije poslanika za prijateljstvo sa Rusijom Masahikom Komurom.

Nariškin je ponovio da je Rusija razočarana zbog činjenice da su se njeni poštovani japanski partneri pridružili nezakonitim, kontraproduktivnim odlukama G7 koje se odnose na restrikcije prema Rusiji, prenosi TAS.

- Mi smo svesni da su ovi koraci preduzeti pod jakim pritiskom SAD i da je Vašington postao toliko nepristojan da ne krije ulogu u orkestriranju ucena i pritisaka na Rusiju - kazao je on.

Nariškin je dodao da su takvi koraci naneli štetu razvijanju rusko-japanskih odnosa.

- Imajući u vidu vaš veliki autoritet u političkim i poslovnim krugovima Japana, zamolio bih vas da promovišete vraćanje rusko-japanskih odnosa na normalan, konstruktivan kolosek, kad god je to moguće - rekao je Nariškin Komuri.

Rusija i Japan su godinama konstruktivno sarađivali na dobrobit svojih zemalja i građana, dodao je on.

Komura je izjavio da je Japan preduzeo pomenute korake imajući u vidu da je Rusija prijateljska zemlja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    8. novembar 2014 | 11:46

    Amerika ih nedovoljno ucjenjuje i pritiska! Rezultat se u Americi već vidi; demokrati su na izborima doživjeli katastrofu. Isto će se dogoditi na predsjedničkim izborima,a tada očekujem da ruski car Putin više neće okupirati susjede i ličiti na Hitlera.

  • B.b

    8. novembar 2014 | 08:28

    To je pocetak sta ce jos da uradi sa rusijom nije vam trebo da se petlate u ukraini evo vam sada rubal tone nafta padne cena koja rusija zivi od plina i nafte sta cete jos

  • аконкагва

    8. novembar 2014 | 10:26

    Амерички политичари су најбољи и најдобродушнији. Они никад никог нису ничим условљавали претећи силом. Нису је ни употребљавали свесни да је то опасно и да могу погинути недужни. Они немају полтроне који ће за њихове интересе радити прљаве послове. Хумани су према свима и гледају само своје двориште и нигде другде. Нови свет који није настао од криминалаца сваке феле који су у то време ехпортовани тамо. То су све фииини њихови потомци.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA