Džihadisti objavili snimak otetog Serža Lazarevića (FOTO) (VIDEO)

Video-snimak, objavljen na džihadističkom forumu, sastoji se iz dve scene, gde je svaki od taoca na različitoj lokaciji. Prvo se pojavljuje Francuz Lazarević (50), a potom Holanđanin Rijke, koji je otet u novembru 2011. godine

  • 0

Severnoafričko krilo Al Kaide objavilo je video-snimak na kom taoci, Francuz Serž Lazarević i Holanđanin Sjak Rijke, apeluju na vlade svojih zemalja da pregovaraju o njihovom oslobađanju.

Video-snimak, objavljen na džihadističkom forumu, sastoji se iz dve scene, gde je svaki od taoca na različitoj lokaciji. Prvo se pojavljuje Francuz Lazarević (50), koji je u Maliju otet pre skoro tri godine. On na glavi nosi crni turban i sedi na sedištu u kolima.

- Veoma sam bolestan, bole me bubrezi i imam visok krvni pritisak... Strahujem da mi je život u opasnosti od francuske intervencije u Iraku. Molim vas gospodine predsedniče (Fransoa Oland) da sve učinite da budem oslobođen jer ste vi odgovorni za ono što će mi se dogoditi - rekao je Lazarević, koji je govor završio sa porukom upućenoj porodici.

Kancelarija francuskog predsednika je saopštila da se utvrđuje autentičnost ovog snimka. U saopštenju se navodi da je Oland u kontaktu sa svim zemljama regiona i da koristi sve forme dijaloga u cilju oslobađanja taoca.

Poslednji dokaz da je Lazarević živ bio je junu. Filip Verdon, Francuz koji je otet zajedno sa Lazarevićem, ubijen je prošle godine na severu Malija.

U drugom delu snimka pojavljuje se Holanđanin Sjak Rijke, koji je otet u novembru 2011. godine iz jednog restorana tokom putovanja Saharom.

- Danas je 26. septembar 2014. godine...ima više od 1.000 dana od kako sam otet - rekao je Rijke, obučen u belu košulju.

Rijke se požalio na bolove u leđima, ističući da je emotivno u jako lošem stanju.

- Smatraću moju vladu odgovornom ako mi se nešto loše dogodi. Molim vas, pomozite mi - kazao je on.

Agencija Rojters navodi da nije uspela da dobije nezavisnu potvrdu autentičnosti snimka ekstremističke grupe AQIM.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA