OVO JE NAJBOLJI PASOŠ NA SVETU: Pogledajte zašto je ovu ispravu nemoguće falsifikovati (FOTO)

Ono što će sve iznenaditi se vidi kada se ovaj pasoš otvori i pogleda pod ultraljubičastim svetlima. Svi znamo da mnogi pasoši imaju vidljiv otisak samo pod UV zracima, ali su dizajneri u Norveškoj otišli korak dalje

  • 0

Norveška predstavlja jednu od najrazvijenih zemalja u svetu, a novi pasoši su još jedan od razloga zbog kojeg će im mnogi zavideti. Ovi pasoši predstavljaju remek delo modernog dizajna i tehnologije, i dolaze u tri različite boje - crvena, plava i bela.

Ono što će sve iznenaditi se vidi kada se ovaj pasoš otvori i pogleda pod ultraljubičastim svetlima. Svi znamo da mnogi pasoši imaju vidljiv otisak samo pod UV zracima, ali su dizajneri u Norveškoj otišli korak dalje.

Stranice norveškog pasoša, na kojima je utisnuta apstraktna ilustracija tipičnog fjorda, pod UV zracima se pretvaraju u spektakl polarne svetlosti. Dizajnerski studio Neue je na ovaj način prevazišao i pobedio sve svoje konkurente.

Žiri je nahvalio ovaj jednostavan predlog i objasnio da je dizajn atraktivan i sa stilom, da su boje suptilne, a apstraktni prikaz pejzaža uzbudljiv.

Norveška vlada je najavila izdavanje novih pasoša u roku od dve godine.

(Telegraf.rs / Izvor:independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA