HEROJ GODINE: Njemu je CNN dodelio nagradu. Pročitajte zbog čega (FOTO) (VIDEO)

Prijateljstvo pripadnika vojske i životinja, kao i tuga zbog nemogućnosti da ih povedu sa sobom nakon odsluženja vojnog roka, naveli su Fartinga da osnuje humanitarnu neprofitnu organizaciju

  • 2

Pen Farting je osnivač humanitarne neprofitne organizacije koja spaja vojnike sa psima i mačkama lutalicama koje su usvojili tokom ratovanja, i proglašen je od strane CNN-a "Herojem godine".

- Nema čvršće veze nego one između čoveka i psa tokom rata - rekao je Farting.

Prijateljstvo pripadnika vojske i životinja, kao i tuga zbog nemogućnosti da ih povedu sa sobom nakon odsluženja vojnog roka, naveli su Fartinga da osnuje humanitarnu organizaciju "Nowzad".

Kada ste na ratištu, i život vam je svakodnevno ugrožen, psi su taj tas na vagi koji vam daje preko potreban osećaj topline i prijateljstva, i pomaže da sačuvate zdrav razum u užasima rata koji se sreću na svakom koraku. To je osetio i sam Farting.

- Ostao sam bez reči. Ovo je neverovatno. Zahvalio bih svima koji su prepoznali moj trud za vojnike iz Avganistana i što su verovali u nas - rekao je dobitnik nagrade CNN-a.

Kada je pre osam godina bio stacioniran u vojnoj bazi u Avganistanu, u gradu Nowzardu, nije obraćao pažnju na pse lutalice. Grad ih je bio prepun.

Kada je jednom prilikom spasio nekoliko njih od napada znatno većeg čopora, nije znao da će zapravo oni spasiti njega. Nekoliko pasa pratilo ga je do baze, i od tada su postali nerazdvojni prijatelji.

- Zvuči čudno, ali ovi psi su mi pomogli da preživim. Zato sam i osnovao organizaciju, kako bih pomogao i ostalim vojnicima da se ponovo sretnu sa svojim prijateljima - kaže Farting.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djina

    25. novembar 2014 | 23:16

    "Pas je covekov najbolji prijatelj".

  • Zlobica

    26. novembar 2014 | 06:10

    Malo ubijaš po Iraku, pa si posle heroj. Da bude simpa dobiješ kera pozajmicu. CNN propaganda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA