Želite da se selite u Ameriku? Ovo su najtraženija zanimanja u SAD!

U top tri zanimanja koja se traže u Americi su marketinški menadžer, softverski programer i medicinska sestra, s platom oko 100.000 dolara

  • 10

Studija koju je uradila istraživačka kompanija "KarierBilder" (CareerBuilder), na osnovu ponude i tražnje na tržištu rada, otkiriva koja su najtraženija zanimanja u SAD za 2015. godinu.

Listu od 10 zanimanja za koja se otvara više radnih mesta nego što ima radne snage, i za koje su poslodavci spremni dobro da plate, predvodi marketinški menadžer, koji će ujedno imati i najveću prosečnu godišnju platu od 119.000 dolara.

Na drugoj i trećoj poziciji su softverski programer i medicinska sestra, sa identičnom platom - od 93 hiljade dolara.

Među najdeficitarnijim zanimanjima su i inženjer u industriji (81 hiljada dolara), sistemski i mrežni administrator (74 hilijade) i web programer (58 hilijada dolara).

Zdravstveni menadžer, koji je na sedmom mestu po deficitarnosti, imaće godišnju zaradu od 90 hiljada dolara, sledi psihoterapeut s platom od 80 hiljada dolara.

Devetu i desetu poziciju zauzimaju dečji govorni terapeut, sa godišnjom platom od 70 hiljada dolara, i menadžer prodaje koji će godišnje zarađivati 106 hiljada dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: bizlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA