KRILI SE U KOMPOTU: U Preševu uhvaćeno osam imigranata!

Otkriveni su kad je uređaj za merenje ugljen-dioksida prikazao višu vrednost ovog gasa zbog čega su carinici skinuli plombu i otvorili prikolicu, a zatim su predati u dalju nadležnost MUP-u

  • 5

U zajedničkoj akciji carinika i policije 30. novembra 2014. godine, na graničnom prelazu železnička stanica Preševo sprečen je pokušaj ilegalnog prelaska osmorice stranih državljana, saopštila je Uprava carine.

Sedmorica državljana iz Sirije i jedan iz Avganistana su se krili među tovarom kompota u prikolici međunarodnog voza koji saobraća na redovnoj liniji Grčka-Nemačka.

Oni su otkriveni nakon što je uređaj za merenje koncentracije ugljendioksida prikazao višu vrednost ovog gasa, zbog čega su carinici skinuli plombu i otvorili prikolicu, nakon čega su predati u dalju nadležnost MUP-u.

Inače, neretko se baš na ovom graničnom prelazu na identičan način otkrivaju ilegalni emigranti u pokušajima da se domognu Zapadne Evrope.

Tako je samo za manje od nedelju dana, tačnije 22. novembra 2014. godine sprečen isti pokušaj 11-storice stranih državljana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. decembar 2014 | 13:06

    "Bakina tajna"?...

  • kamy

    2. decembar 2014 | 10:18

    Nemate vi pojma ,pa jednostavno zazmurite i oni pravo za dojcland,ovako ostadose kod nas!!!

  • ĆupričaninSWE

    2. decembar 2014 | 10:36

    Ma pustite ih neka idu. Ovako padaju nama na teret.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA