ENGLESKA KRALJICA SILAZI S TRONA: Čarls će biti novi kralj, Elizabeta vladala 63 godine

Elizabeta je postala kraljica kada je njen otac Džordž VI umro u februaru 1952. godine, a ona krunisana juna 1953. godine

  • 17

Zbog iznenađujuće velikog naleta opklada o tome da li će kraljica Elizabeta najaviti svoju abdikaciju u svom božićnom govoru kladionica Koral je suspendovala klađenje o tome. 

Firma je nudila kvotu 10-1 da će kraljica objaviti da će abdicirati u svom tradicionalnom govoru.

- Tokom cele godine spekulisalo se o budućnosti kraljice, ali današnje kockanje stvarno nas je iznenadilo. Što se nas tiče, nema dima bez vatre kada su opklade prisutne - rekao je Nikola Mekgidi.

- Izjavljujem pred svima vama da će ceo moj život, bilo da bude dug ili kratak, biti posvećen službi našoj velikoj carskoj porodici kojoj svi pripadamo - rekla je kraljica na svom 21. rođendanu.

Poslednji britanski monarh koji je abdicirao bio je Edvard VIII, koji je odustao od prestola i  odbio da stupi u brak sa američkom raspuštenicom Valis Simpson.

On je pogubljen 10. decembra 1936. i njegov mlađi brat Albert postao je Kralj Džordž Vidan posle 11. decembra. Džordž  VI krunisan je 12. maja 1937. u Vestminsterskoj opatiji.

Elizabeta je postala kraljica, kada je njen otac Džordž VI umro u februaru 1952. godine, a ona krunisana juna 1953. godine. Kraljevska porodica je stigla u Bakingemsku palatu za Božićne praznike.

Kraljica i vojvoda od Edinburga su bili domaćini tradicionalnog ručka za svoju porodicu u Bakimgenskoj palati, pre odlaska na Sandringem gde provode odmore.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EEC Ekonomista

    17. decembar 2014 | 18:47

    Pucanje u prazno! Prince Charles nikada nece dobiti presto jer ga narod Britanije ne voli i upravo zato ce se od njega traziti da svoj presto ustupi Princu William-u! Živi bili pa videli...

  • Bezimeni

    17. decembar 2014 | 18:38

    Ma ta porodica je komedija....kao Troteri...ali na globalnom nivou. Nemacka potodica vlada Britanijom i pravi haos po svetu....decenijama

  • Zlobica

    17. decembar 2014 | 20:35

    Fosil nosati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA