POZORNICA JE ZA NJU BILA MANASTIR: Godinu dana bez Ružice Sokić (FOTO) (VIDEO)

Bolovala je od Alchajmerove bolesti, a preminula je 19. decembra 2013. Pamtićemo je po brojnim ulogama u filmovima i serijama, a svi oni koji su je poznavali poštovali su njen trud i rad i cenili je kao osobu

  • 1

Pre tačno godinu dana, u sedamdeset i devetoj godini, nakon duže i teške bolesti, preminula je legendarna glumica Ružica Sokić.

Svoju karijeru je započela davne 1957. godine, a snimila je više od 180 filmova i serija koje se i dan danas emituju, a igrala je i na scenama skoro svih pozorišta u Beogradu.

NIKOLA SIMIĆ I DRAGAN NIKOLIĆ: Ružica je bila je velika glumica i sjajan čovek!

Ružicu ćemo pamtiti po ulogama u filmovima "Kad budem mrtav i beo", "Užička republika","Žuta", "Tesna koža", "Žikina dinastija", ali i po ulogama u serijama "Srećni ljudi" i "Greh njene majke".

Dobitnik je Zlatne arene na filmskom festivalu u Puli, priznanja Velika Žanka i Dobričin prsten.

Njen suprug Miroslav Lukić je uvek isticao koliko je velika njegova ljubav prema Ružici.

- Obišli smo svet zajedno i trudio sam se da joj učinim život što zabavnijim. U našoj kući na Kopaoniku, uz kuvano vino smo nazdravljali životu i bili najsrećniji. Mnogo sam je voleo - rekao je Miroslav.

Prijatelji i kolege su imali samo reči hvale o njoj, poštovali su njen trud i rad i cenili je kao osobu.

- Pozornica je za tebe bila manastir, replika tvoja molitva, a aplauz tvoj pričest. Nek ti je večna slava, Ružo. Ružo sa očima deteta. Neka ti je laka srpska zemlja, prijatelju, dobri čoveče - ovim rečima se dramski pisac Siniša Nikolić na sahrani oprostio od glumice.

- Ružica Sokić je bila veliki radnik, divan čovek i humanista. Volela je ljude, svoje kolege, volela je životinje - ovako je pričao o njoj pokojni Nikola Simić.

O sebi je govorila da od kad zna, mrzela je praznike i nedelje jer tada nije imala šta da radi, da je jednostrana osoba koja je samo usmerena na glumu i knjigu.

Bolovala je od Alchajmerove bolesti i preminula je na Odeljenju neurohirurgije u Beogradu 19. decembra 2013. godine.

Pogledajte video:

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA