OVO JE NAJČITANIJI TEKST NA TELEGRAFU U 2014: I potpuno je neverovatno kako je nastao!

Dobar deo godine tekst koji je podigao najviše prašine bio je onaj o "heroju" Obrenovca Slobodanu Nedeljkoviću Džambu. A onda se 48 sati pre nego što je iscurela godina za nama desilo nešto potpuno neočekivano. I za vas i za nas

  • 38

Priča koja sledi puno govori o svima nama. Nama s ove strane monitora, koji pravimo vesti za koje se nadamo da će biti čitane i promeniti nešto, i vama, koji to ocenjujete, pohvaljujete ili kudite. Ova priča vas je, možda, naterala da stavite prst na čelo i preispitate svoje navike kad je konzumacija informacija u pitanju.

Međutim, i ta priča, najčitanija na vašem i našem portalu u godini za nama, imala je predigru. Svodeći račune iz 2014, do 30. decembra ubedljivo najkliktabilniji tekst na Telegrafu bio je onaj o momku prozaičnog nadimka Džambo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prvo je bio heroj, a onda zlikovac. Prvo je spasavao unesrećene u poplavama u Obrenovcu, a onda se ispostavilo da Slobodan Nedeljković Džambo nikog nije spasio, već je koristio tuđu muku kako bi rešio neke svoje egzistencijalne probleme.

Na kraju je završio u zatvoru. Tužna priča, više nego išta drugo - lice i naličje Srbije u 2014. godini.

A onda se desilo nešto neverovatno. Srbiju i region danima potresa skandal o tzv. VIP prostituciji. Licitira se imenima poznatih manekenki, voditeljki, pevačica, starleta, čiji su klijenti bili poznati političari, fudbaleri, estradni menadžeri, direktori banaka...

Foto: Facebook/Milica Mimi Zivanovic Foto: Facebook/Milica Mimi Zivanovic

"Nogu je povukla" uhapšena, pa puštena Mimi Oro, koja je u jednoj rečenici plastično opisala sve što se dešava s ove i one strane rešetaka: "Svi bi da je*u, samo ja na*ebala!"

U senci je ostao i glavni makro, izvesni Mihajlo Maksimović, kod koga je policija pronašla imenik sa "zlatnim brojevima", telefonima VIP prostitutki i VIP klijenata. Ni on se nije duže zadržio u policiji.

Srbiju su u međuvremenu okovali sneg i led. Među onima koji su najviše postradali našle su se i nedužne kuce i mace. Telegraf je izvestio i o tome i gle čuda - taj tekst je bio među najslabije čitanim. Njega je kliknulo deset puta manje ljudi nego bilo koji o Mimi Oro.

Onda smo se dosetili da vam "podvalimo" na sledeći način. Pod naslovom "Ekskluzivno: Ovo su imena svih elitnih prostitutki u Srbiji! Šokiraće vas ko je sve na listi!" plasirali smo isti onaj tekst, o ljubimcima koji se smrzavaju na ovih minus 11.

Ono što se desilo prevazišlo je sva naša očekivanja. Tekst je za dva dana pročitalo skoro pola miliona ljudi. Gotovo svaki šesti koji koristi internet u Srbiji.

Iskreno, nismo bili sigurni kakve će biti reakcije. One su, međutim, bile sjajne. Najveći broj vas shvatio je plemenitu nameru koju smo imali. Ako će jedna ovakva sitna prevara pomoći mnogim kucama i macama u Srbiji, onda je naš tekst imao svrhu.

A usput smo se i zapitali šta nas to interesuje, zašto klikćemo na pozadine i bujna poprsja starleta, a manje nas zanima sudbina običnog čoveka ili običnog kučeta i mačeta, koje teško da će doživeti sutra.

Svašta smo naučili u 2014, zajedno na Telegrafu. Čitamo se i dalje!

P. S.

Pomoć psima i mačkama, kao i svim ostalim promrzlim i gladnim životinjama, i dalje je potrebna.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Ovo je broj Hitne pomoći za životinje, koji možete pozvati ukoliko primetite napuštenu ili povređenu životinju. Ekipe odmah izlaze na teren, sklanjaju ih s ulice i saniraju povrede.

Pozovite +381 62 80 90 333.

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    1. januar 2015 | 12:13

    Sjajni ste! Budite najbolji i u 2015! Pozdrav za Telegraf!

  • Lanmi

    1. januar 2015 | 13:45

    Vi biste bili odlican tabloid kada biste prestali da cenzurisete komentare tj. svako ima pravo na svoje misljenje i kao takvo treba ceniti a ne cenzusirasti

  • Witch

    1. januar 2015 | 12:18

    Zašto onda stalno pisete o toj prostituciji i masi gluposti.. Ako već želite da pomognemo životinjama onda pišite o njima stalno, a ne neznam o kojekakvim ljudima i bezveznim situacijama. Ovdje ste vi krivi, a ne čitatelji. Sto nam servirate to čitamo i razmišljamo o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA