NA ULICAMA PARIZA RAT: Ovaj muškarac drži 6 talaca u supermarketu!

Dok su sve oči uprte u poteru za napadačima na "Šarli Ebdo", pucnjava u istočnom Parizu izmiče kontroli! Napadač drži šest talaca

  • 10

U istočnom Parizu došlo je do nove pucnjave u trgovini košer hranom.

Muškarac koji je uzeo šestoro ljudi kao taoce u jevrejskoj radnji u Parizu poznavao je bar jednog od dvojice oružanih napadača koji su počinili masakr u redakciji francuskog satiričnog magazina "Šarli Ebdo", saopštila je danas francuska policija.

Amedi Kulibali (32) je 2010. bio viđen sa osumnjičenim za masakr u redakciji "Šarli Ebdo" Šerifom Kuašijem, tokom policijske istrage pokušaja pobune u zatvoru u Francuskoj.

Kulibali je osuđen zbog "svoje uloge" i bio je "dobro poznat" francuskoj antiterorističkoj policiji, prenela je agencija AP. Pariska policija je objavila fotografiju Kulibalija i navela da je osumnjičen i za jučerašnje ubistvo žene policajca.

Drugi osumnjičeni u jevrejskoj radnji u Parizu je žena Hajet Bumdijen (26) koja se navodi da je saučesnica naoružanog napadača.

Foto: Tanjug/AP/Prefecture de Police de Paris Foto: Tanjug/AP/Prefecture de Police de Paris

Pariska policija strahuje da bi moglo doći do novih napada na jevrejsku četvrt, pa je izdala naređenje da se zatvore sve radnje.

Najmanje dve osobe su poginule danas u novoj talačkoj drami u Parizu, gde napadač drži bar šest talaca u jednom supermarketu, javlja AFP.

Napadač je upao u bakalnicu sa košer proizvodima u Port de Vensen, u 12 arondismanu Pariza, nešto posle 13 sati a policija pretpostavlja da se radi o osumnjičenom za ubistvo policajke u Monružu, čiji identitet su, kako je saopšteno, čuvari reda danas utvrdili.

ISPOVEST PREŽIVELE KOJOJ JE TERORISTA POŠTEDEO ŽIVOT: Rekao mi je da moram da pređem u islam ako hoću da živim! (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju "Figaroa", otmičar je uzeo najmanje pet taoca u bakalnici. Napadač je policajcima poručio "dobro znate ko sam". Policija ističe da se radi o veoma opasnoj osobi, koja je dobro naoružana, sa čak dve automatske puške! 

Svedok koji  je rekao da se zove Fabijan opisao je šta je video u prodavnici u trenutku kada je otmičar upao.

TERORISTI SE TELEFONOM ČULI S PREGOVARAČIMA: Spremni smo da umremo kao mučenici! (VIDEO)

- Bio je jedan čovek, Afrikanac, i držao je "kalašnjikov". On se odmah uputio ka rafovima i počeo je da puca iz puške - rekao je Fabijan. 

Član policijskog sindikata Roko Kontendo kaže da je jedan muškarac, u 12. arondismanu Pariza, naoružan sa dva oružja, tipa Kalašnjikov, najpre ranio jednu osobu, pre nego što se zabarikadirao u bakalnici.

ISIS PREUZEO ODGOVORNOST ZA MASAKR U PARIZU: Francuska je prva, a ovo su sledeće zemlje!

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Rojters javlja da je u pucnjavi u bakalnici jedna osoba.

Funkcioner francuske Stranke levice Rakel Garido naveo je na "Tviteru” da se u kvartu “Port de Vinsen” na severoistoku grada puca, i da policija evakuiše građane. Predsednik Francuske Fransoa Oland naložio je ministru unutrašnjih poslova Bernaru Kazevu da ode na mesto otmice u Parizu, a antiteroristričke jedinice su već na licu mesta. Na lice mesta uputila se i gradonačelnica Pariza An Idalgo.

(Telegraf.rs / BBC, Tanjug, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA