UBIJENO SEDAM VOJNIKA: Sukobi na istoku Ukrajine još uvek divljaju!

Ukrajinske bezbednosne snage koriste stanovnike naselja Avdejevka kao živi štit, upozorilo je Ministarstvo odbrane samozvane Donjetske Narodne Republike

  • 7

U novim sukobima na istoku Ukrajine ubijeno je najmanje sedam ukrajinskih vojnika u poslednja 24 sata, saopštila je danas ukrajinska vojska.

- Kao rezultat granatiranja, Ukrajina je izgubila sedam vojnika, a 24 su ranjena - rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov, prenela je agencija AFP.

Ministarstvo odbrane samozvane Donjecke Narodne Republike danas je optužilo ukrajinske bezbednosne snage da koriste stanovnike naselja Avdejevka kao živi štit, dodaje ruska agencija Tas s.

Portparol tog ministarstva odbrane Eduard Basurin rekao je da su ukrajinske snage granatirale donjetska stambena naselja 15 puta tokom noći i da su najgore pogođenih područja gradova Dokučajevsk i Donjeck.

On je dodao da su područja Petrovski i Kujbiševski pretrpeli najveću štetu i da milicija, trenutno, pokušava da potisne ukrajinsku vojsku od grada Debalčevo.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Polat

    26. januar 2015 | 12:19

    Vlada Ukrajine igra americku prljavu igru i nije iskljuceno da ona sama ne bombarduje svoje teritorije spremajuci na taj nacin prostor za NATO djelovanje.Od zapadne skole se drugo i ne moze ocekivat

  • топлистанадреалиста

    26. januar 2015 | 12:45

    Шта сте очекивали??? Колико цивила је погинуло у Доњецку од вашиx граната? Сада је контра-офанзива и није ми јасно шта сте очекивали!?.........надам се да је фашиста погинуло више, нарочито америчкиx, мада не би било лоше да је и неки усташа загино има и њиx сигурно!

  • Анти Антифа

    26. januar 2015 | 13:28

    Влада Србије одмах да призна независност Новорусије

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA