U ĐUBRETU DO GRLA: Evo ko je kriv za poplave na jugu Srbije!

Grad Vranje muči zagađenje reke Južna Morava, u koju pojedini neodogovorni sugrađani bacaju smeće, zbog čega je i došlo do začepljenja odvoda i poplave

  • 10

Nakon poplava koje su za vikend pogodile jug naše zemlje, situacija u Vranju je pod kontrolom, poručuju lokalne vlasti.

Sva raspoloživa mehanizacija dežurnih inspekcijskih služi je na terenu. Vodovod Vranje radi na otčepljenu i čišćenju kanalizacione mreže, a u toku je sanacije rovova u nekoliko saobraćajnica u gradu, kao i izrada priključaka.

Međutim, ono što muči grad Vranje jeste zagađenje reke Južna Morava, u koju pojedini neodogovorni sugrađani bacaju smeće, zbog čega je i došlo do začepljenja odvoda i poplave.

- Mi vršimo stalu edukaciju sugrađana kako bi se rešio problem bacaja smeća u Južnu Moravu. Sarađujemo i sa nevladinim sektorom, a za uklanjanje smeća iz reke nadležna je Republička vodoprivreda inspekcija - navode za Telegraf iz Kancelarije za odnose sa javnošću grada Vranje.

POPLAVE 2015: Pogledajte šta ostavlja pobesnela Južna Morava iza sebe! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Lokalne vlasti poručuju da je glavni problem zagašenja reke nelegalna eksploatacija šljunka, kao i bacanje raznog otpada u reku.

Voda za piće je ispravna, poručuju lokalne vlasti u Vranju.

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić posetio je područje Pčinjskog okruga i poručio da će pomoć stići do ugroženih područja.

-Ministar Ilić je poručio da će podneti izveštaj Vladi sa terena i da će pomoć stići - poručuju iz Vranja.

Situacija na rekama u poplavljenim područjima na jugu Srbije se intenzivno prati, izjavio je danas Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije. Sušilice su upućene ka Grdelici i Boslegradu, a radi se i na rešavanju problema evakuisanih ljudi iz Vladičinog Hana.

VANREDNA SITUACIJA SE ŠIRI SRBIJOM: Poplave nastavljaju da prave probleme!

- Oni su privremeno smešteni u sportskoj sali, ali moraće na tome intenzivno da se radi - najavio je Marić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Na području opštine Vladični Han i danas se saniraju poplave koje su, po podacima nadležnih nanele veliku štetu, posebno na putnoj infrastrukturi.

- Visina šteta nije precizno poznata, a generalno gledano odroni, klizišta i nabujali vodotokovi su u velikoj meri oštetili lokalnu putnu infrastrukturu - kaže za Tanjug načelnik Opštinske uprave u Vladičinom Hanu Dragan Milosavljević.

On je rekao Tanjugu da su i danas sve opštinske službe na terenu podsetivši da je najveći problem sa 36 evakuisanih osoba, od kojih je 16 dece.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flash

    26. januar 2015 | 23:37

    E Srbijo! Stalno se pokreću kampanje oko reciklaže plastičnih flaša,a njih je u rekama i pored puteva sve više..muka te uhvati kad udješ u našu državu i pored auto puta vidiš ovu sramotu..

  • Nenad_BG

    26. januar 2015 | 23:40

    E pa ko vam je kriv! Stvarno mi nisu jasni mozgovi koji đubre izbacuju u reke

  • Dejan

    26. januar 2015 | 23:57

    Sada ce svi gradjani Srbije placati nekulturu i nevaspitanje pojedinaca a ti pojedinci nece misliti koliko su lošeg ucinili vec ce na sva usta kukati kako država nista ne cini za njih i kako du svi drugi krivi osim njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA