TRAGEDIJA: Srušio se vojni avion, poginulo 10, povređeno 13 ljudi! (VIDEO)

Grčki borbeni avion F16 srušio se ubrzo nakon poletanja u Španiji. Avion, koji je učestovao u NATO programu taktičkog vođstva, izvodio je vežbu, kada je tokom uzletanja izgubio snagu i srušio se na više aviona koji su tamo bili prizemljeni

  • 5

Grčki lovac F16 srušio se odmah pri poletanju u vojnoj bazi u španskom Albaseteu u centralnom delu zemlje. U padu aviona prema tvrdnji zvaničnika poginulo su dve, a povređeno je najmanje 10 osoba.

- Deset osoba je poginulo, a 13 povređeno, kada se grčki lovac F-16 srušio na prizemljene vojne letelice u vojnoj bazi NATO-a, tokom manevara na jugu Španije, saopštilo je ministarstvo odbrane u Madridu.

Avion se srušio po poletanju, u centru za obuku bazi Los Ljanos, kod Albasetea, 262 km jugoistočno od Madrida, preneo je AP.

- Avion, koji je učestovao u NATO programu taktičkog vođstva, izvodio je vežbu, kada je tokom uzletanja izgubio snagu i srušio se na više aviona koji su tamo bili prizemljeni - navodi se u saopštenju španskog ministarstva.

 

Inače, ovaj borbeni avion učestvovao je u vojnoj vežbi NATO-a. I prošle godine, u bazi u Albaseteu dogodila se nesreća kada je avion eksplodirao tokom vojnih vežbi španskih i američkih snaga.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    26. januar 2015 | 18:47

    DOBRI OVI F-16.

  • marko

    26. januar 2015 | 19:22

    Kada pogledate na google ukucate npr vojna mic sad[ nato] i rusije, i kao ko je jači, uglavnom sve je tu negdje podjednako, ti u tamo, ali glavno je ono koliko nato ulaze u vojsku, to je jedna ogromna sila,ali narod zaboravlja da te pare neide sve u unapredjivanje i moderizaciju oružja već većina ide u proizvodnju potrošnja materijala i oružja,zato što ratuju i nameću se na velikom prostoru i u mnogim državama! Dok rusija nerazumem samo ulaze u svoje naoružanje, moderizaciju, i glavni oruzje odbrane! Nato ima dosta zastareli aviona i neservisiranih,čak se i po americi u njihovim bazama može naći dosta, baš dosta vozila i oružja koja nisu servisira ili čak dosta zapuštena,sve su ti činjenice koje treba gledati i malo proučiti!

  • Sergej Danilovič

    26. januar 2015 | 18:25

    Treba pojacati sankcije Rusiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA