STRAŠNO: Muškarac (34) iz Arilja hteo da oženi devojčicu (13), sad mu preti 12 godina robije!

Maloletnica (13) iz okoline Arilja je zajedno sa Z. P. (34), bez obzira na razliku u godinama, planirala da se venčaju, ali je tome na put stao njegov otac koji je slučaj prijavio Centru za socijalni rad i policiji

  • 49

Z. P. (34) iz Brekova kod Arilja, nekoliko dana je živeo sa dvadeset godina mlađom devojčicom, i planirao je da se oženi s njom, a da stvar bude još gora, ona je dobrovoljno na to pristala, ali je njihove planove narušio Centar za socijalni rad i policija, koji su ih razdvojili.

Priča koja je šokirala zapadni deo Srbije će se završiti krivičnom prijavom protiv Z. P., koji bi zbog obljube trebalo da dobije kaznu zatvora od 12 godina, dok će maloletna devojčica biti pod jakim starateljskim nadzorom, piše Informer.

Prema nezvaničnim informacija, njih dvoje su već neko vreme u vezi, koju su planirali da krunišu brakom, međutim, prošlog meseca je devojčica slagala roditelje da ide kod druga u posetu, ali se u stvari, praktično, preselila kod Z. P.

- Ko zna koliko dugo bi oni tako živeli i kako bi se ova priča završila, da posle nekoliko dana njegovom ocu nije prekipelo i da nije prijavio sina i nesuđenu snajku lokalnoj policiji. Policijska patrola zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad odmah je došla u kuću Z. P. i odvela devojčicu roditeljima. Njemu sada sledi krivična prijava i verovatno robija, a njoj vaspitna mera - rekao je sagovornih ovog lista koji je upoznat sa čitavom situacijom.

Ipak, dodatni problem stvara porodica devojčice koja važi za problematičnu.

Foto-Ilustracija: Profimedia Foto-Ilustracija: Profimedia

- Radi se o velikoj i siromašnoj porodici sa petoro dece, u kojoj odnosi nisu baš sređeni. Zbog toga i nije čudno što se devojčica otela kontroli i završila u domu starijeg čoveka - dodao je sagovornik.

Direktorka Centra sa socijalni rad u Arilju Vukana Savović, potvrdila je navode i istakla da su sve državne institucije u ovom slučaju postupile u skladu sa zakonom.

- U saradnji sa policijom smo uradili ono što je do nas i devojčica je vraćena kući kod roditelja, koji su prihvatili saradnju sa nama. Sve podatke u vezi sa slučajem smo prosledili javnom tužiocu i u cilju dalje istrage nećemo davati više nikakve izjave. Najbitnije je da se sve vrati u normalu, jer je ovo vrlo osteljiva tema. Svakako je veliki šok, posebno kada se desi u malom mestu, iako sličnih slučajeva ima u većim gradovima - istakla je ona.

Takođe, policija koja je brzo reagovala i o svemu obavestila lokalno tužilaštvo, oglasila se saopštenjem u kom su naglasili da su službenici dostavili izveštaje Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA