MISTERIJA AVIONSKIH NESREĆA: Ova deca su jedina preživela padove aviona (FOTO) (VIDEO)

Ovi mališani su jedini preživeli stravične avionske nesreće u kojima su, između ostalog, ostali i bez čitave familije. Mališani-heroji su i dan-danas predmet raznih istraživanja, jer je teško dokučiti zašto su baš oni, pored svih drugih putnika i svoje porodice, jedini preživeli

  • 6

Nakon što je dvogodišnji dečak iz Tajvana preživeo avionsku nesreću koja se desila kada je avion "TransAzija" udario u most i pao u reku, naučnici su se zainteresovali  za decu koja su godinama unazad doživela sličan scenario. Oni su uspeli da se izvuku iz stravične nesreće koja ih je zadesila prilikom pada aviona, ali su s druge strane izgubili celokupnu porodicu i postali siročići.

SESILIJA ČIČEN

Danas Sesilija ima 29 godina, ali je 1987. godine doživela gorepomenuti scenario. Avion "Nortvest erlajnza" je imao problema prilikom poletanja, kada je udario u banderu udaljenu od piste. Odvalio je deo desnog krila, zbog čega se gorivo zapalilo.

On je oborio još nekoliko bandera i krov od zgrade rentakara, pre nego što je skrenuo na auto-put i eksplodirao. Svi u avionu su poginuli, osim Sesilije, koja je tada imala četiri godine. Ona je putovala zajedno s roditeljima i bratom. 

BAIJA BAKARI

Avionska nesreća koja se dogodila 2009. godine predstavlja jednu od nesreća sa najviše žrtava do sada. U avionu se nalazilo 153 ljudi, od čega je bilo 11 članova posade. Baija je putovala sa svojom majkom, a krenule su na letnji odmor.

Ovaj avion je poleteo iz Jemena ka Komorosu, ali se u međuvremenu srušio u Indijski okean. Poginuli su svi osim Baije, tada 14-godišnje devojčice.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Ovo su svi smatrali čudom, naročito posle uvida u statistike o preživelima nakon pada aviona u more. Baija je oko 13 sati plutala na vodi, držeći se za olupinu aviona. Nju je pronašao brod koji se našao u blizini i na taj način je spasao.

MUHAMED EL FATEH OSMAN

Muhamed Osman je najmlađa osoba koja je preživala avionsku nesreću, pored gorepomenutog malog dečaka iz Tajvana.

Avion koji je poleteo 2003. godine se zaputio iz Port Sudana u Kartum. Tom prilikom je pilot primetio da jedan od motora ne radi kako treba, što je prijavio kontroli i isključio ga.

Foto: Ilustracija - AP/Tanjug Foto: Ilustracija - AP/Tanjug

Međutim, nakon deset minuta, avion se srušio pri pokušaju prinudnog sletanja. Tada dvogodišnji Muhamed je nekako preživeo nesreću, dok su svi ostali poginuli. Pronađen je u blizini jednog drveta i prevezen u bolnicu, jer je imao opekotine.

SEJLOR GUCLER

Sejlor Gucler (7) je jedina preživela pad porodičnog aviona u teško pristupačnom predelu zapadnog Kentakija, a uprkos brojnim povredama, uspela je da pronađe pomoć.

Foto: Facebook/Kim Gutzler Foto: Facebook/Kim Gutzler

U padu su poginuli njeni roditelji, sestra i sestričina. Hrabra devojčica ispuzala je iz uništenog aviona, zapalila granu drveta na olupini koja je i dalje gorela, a potom se zaputila kroz hladnu noć iako je obilno krvarila iz nekoliko rana, a imala je i više preloma.

Devojčica je hodala nešto više od kilometra kroz mračnu šumu dok nije došla do prve kuće gde je pronašla preko potrebnu pomoć.

RUBEN VAN ASOUV

Ovo je jedini preživeli putnik u avionskoj nesreći koja se desila u Libiji prilikom koje su poginula 103 putnika i članovi posade. S jedne strane on je najsrećniji putnik na tom letu, međutim, ceo budući život će morati da provede sam.

Printskrin: RT Printskrin: RT

Majka, otac i brat su mu poginuli u nesreći. Ovaj dečak iz Holandije ubrzo je prebačen u svoju rodnu državu kako bi pronašli adekvatan smeštaj za njega.

(A. Đokić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shonetip

    6. februar 2015 | 17:18

    Bog im je rekao da zive.

  • Pa da

    6. februar 2015 | 17:09

    Ja kakav sam baksuz verovatno bih jedina poginula od svih putnika kad bi se nesto desilo...

  • Alexx

    6. februar 2015 | 17:52

    Ako ste gledali film POSLEDNJA EKSKURZIJA isto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA