PIJAN HTEO DA RADI ABORTUS: Ginekolog iz Niša maltretirao pacijentkinju, pa napao obezbeđenje!

Radnici obezbeđenja u svojim izjavama povodom ovog teškog slučaja kršenja lekarskog kodeksa naveli da je ginekolog Branislav Todorović nagovarao jednu pacijentkinju da joj uradi kiretažu iako je ona odbijala intervenciju i žalila se na njegovo pijanstvo

  • 11

Uprava Niškog Kliničkog centra suspendovala je ginekologa Bratislava Todorovića jer je pijan došao na posao, pokušao da u takvom stanju operiše pacijentkinju, a onda napao radnike obezbeđenja koji su ga u tome sprečili. Intervnisala je i policija, pa će osim disciplinski Todorović odgovarati i prekršajno.

Međutim, tu nije kraj “grehovima” nesavesnog ginekologa. On će uskoro biti pozvan na izdržavanje zatvorske kazne od godinu i po dana jer je presuda kojom je oglašen krivim za primanje mita postala pravosnažna i izvršna.

Kako je saopštio direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, disciplinski postupak je pokrenut odmah po saznanju za tešku povredu radne dužnosti.

- Prema informacijama koje sam dobio od radnika obezbeđenja Todorović je na posao došao u vidno pijanom stanju. Urađeno je alkotestiranje koje je pokazalo da u krvi ima preko dva promila alkohola. On se suprotstavio radnicima obezbeđenja koji su zahtevali da uradi alkotest i napao ih. Zbog toga smo ga suspendovali - kazao je Radovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radnici obezbeđenja u svojim izjavama povodom ovog teškog slučaja kršenja lekarskog kodeksa naveli da je Todorović nagovarao jednu pacijentkinju da joj uradi kiretažu iako je ona odbijala intervenciju i žalila se na njegovo pijanstvo. Na sreću, nije uspeo da je ubedi pa je žena pobegla sa klinike i najavila žalbu na Todorovićev rad.

Suspendovani ginekolog odbacio je sve optužujuće navode i istakao da svoj posao radi savesno te da je on žrtva ljudi koji ga ne vole.

Todorović je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu jer je od muža jedne pacijentkinje tražio mobilni telefon da bi je porodio. Na suđenju je negirao optužbu i isticao da je telefon dobio kao znak zahvalnosti.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da kako da ne

    12. februar 2015 | 18:29

    Resenje-dozivotna zabrana bavljenja lekarskim pozivom! Pijanstvo je za kafanu,na sta to lici

  • Maja

    12. februar 2015 | 18:53

    Kako sme da radi Doktor kome se sudi ? Bravo za nase zdravstvo i sve "divne" ljude koji tamo rade. Cast izuzecima !

  • Blade

    12. februar 2015 | 19:27

    Lekar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA