Ministarstvo trgovine: Dečija oprema nije kancerogena!

Negirani rezultati istraživanja koje je sprovela Asocijacija potrošača Srbije (APOS) i zaključak da dečija oprema sadrži kancerogene materije

  • 0

Ministarstvo trgovine  saopštilo je da na srpskom tržištu nema opreme za bebe koja je opasna po zdravlje, prenosi Blic.

Pomoćnica ministra trgovine Vesna Novaković istakla je da na listi nebezbednih proizvoda u Srbiji (NEPRO) nema opreme za bebe.

Ministarstvo trgovine oglasilo se povodom rezultata istraživanja Asocijacije potrošača Srbije (APOS) koje je pokazalo da u opremi za bebe postoje određene hemikalije.

SRPSKE BEBE NA UDARU RAKA: Kancerogene materije pronađene u CUCLAMA I PELENAMA!

"Rezultati istraživanja koje je objavio APOS potpuno su irelevantni i kao takvi uznemiruju javnost. jer su informacije koje su objavljene neistinite i neprecizne. Udruženja za zaštitu potrošača mogu da sprovode nezavisna ispitivanja i javno objavljuju dobijene rezultate, ali pod uslovom da prilikom objavljivanja navode tačne, precizne i jasne informacije kojima se obaveštava, a ne bezrazložno uzbunjuje javnost", istakla je V. Novaković.

Rezultati istraživanja koji su objavili skoro svi mediji ne daju detaljnije informacije o nazivu proizvođača, niti o tipovima i modelima proizvoda, što je neophodno da bi se preduzele bilo kakve zakonske mere.

Ministarstvo trgovine ovim putem obaveštava sve potrošačke organizacije da budu odgovorne, pravovremeno obaveštavaju javnost i da izbegavaju širenje neporverenih informacija.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA