STOKO LJUDSKA! Staroj slonici iskopali oči zbog zarade! (VIDEO)

Slonica je imala izbodena i ispucala stopala, noge u lancima, bila je dehidrirana i očigledno izmučena. Utvrđene su joj i povrede glave

  • 18

Nakon što je nekoliko decenija provela na ulici u stravičnim uslovima, slonica Lakhi ostatak će života provesti u prirodnom okruženju i u društvu drugih slonova.

Brojne životinje u Indiji ceo svoj život provode u robovlasničkom odnosu. Životinje najčešće izrabljuju ljudi za prosjačenje, a zauzvrat nemaju ni adekvatnu prehranu.

Lakhi su zajednički spasili članovi organizacije "People for Animals" i "Wildlife SOS" u čijem će rezervatu slonica provesti ostatak života.

Prema rečima ovih organizacija, slonica je imala izbodena i ispucala stopala, noge u lancima, bila je dehidrirana i očigledno izmučena. Utvrđene su joj i povrede glave, a vid je najverovatnije izgubila nakon što su joj oči isčupane metalnim kukama.

Indijski sud Lakhi je i legalno dodelio njenim spasiteljima nakon što je utvrđeno da je slonica trebala da se pojavi u Bolivudskom filmu. Njen vlasnik očigledno nije prezao ni od čega zbog malo dodatne zarade. Sud je uzeo u obzir njeno stanje i godine koje je provela u užasnim uslovima i mučenju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA