DA LI SMEM DA PEREM KOSU UTORKOM? Rijaset Islamske zajednice u BiH odgovorio na večitu dilemu vernika!

Na zvaničnoj stranici prof. dr Enesa Ljevakovića, jedna građanka se požalila kako je glava boli kad god opere glavu na ovaj dan, zbog čega se pitala da li bi trebalo da prestane to da radi, na šta joj je on dao kratak, ali potpuno jasan odgovor, koji će vas sigurno nasmejati

  • 3

U Rubrici "Pitanja i odgovori" na stranici Rijaseta Isamske zajednice u Bosni i Hercegivini, prof. dr Enes Ljevaković je rešio dilemu oko toga da li sme da se pere kosa utorkom.

Naime, na njegovoj stranici, znatiželjna građanka ove države je napisala da ima problema poslednjih nekoliko godina, jer pere kosu utorkom.

Pitanje i odgovor vam prenosimo u celosti:

Pitanje: " Imam jedan problem već evo osam ili devet godina, ali kome god sam ispričala rekao mi je da se gluiram, osim mojih ukućana jer oni znaju o čemu se radi. Problem je da kada god operem kosu utorkom, glava me boli sve dok ponovo ne operem kosu, a taj bol je tako jak i intenzivan da na kraju dovede do povraćanja i takvih bolova da ne mogu funkcionisati nikako. Ne verujem u magije nikakve, ali stvarno me zanima je li moguće da tu nešto ima. Ispočetka sam mislila da mi se čini i da samo to umišljam, ali evo i posle toliko vremena još uvek je isto. Da li imate možda neki odgovor na ovo moje stanje?"

Odgovor: "Pranje kose utorkom ili u bilo koji drugi dan nije zabranjen. Ostalo je u sferi nagađanja i umišljanja. Kako nije ni naređeno da se u to vreme mora prati kosa, izbegavajte taj postupak u to vreme, ako je praksa pokazala da Vam šteti. Nije dopušteno verovati da se ti simptomi javljaju samo zbog pranja kose utorkom."

(Telegraf.rs / Avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bok

    6. mart 2015 | 01:23

    boki,,a kako bi se to u pravoslavlju dalo rijesiti a u islamu ne,ili sta to pise u bibliji a da nepise u kuranu ili obrnuto,naravno ako si citao.

  • Boki

    6. mart 2015 | 00:41

    Islam... Verujte u ono sto morate, a ne u ono sto osecate i vidite... Naravno da zeni nije potrebna ni vera, ni nauka da shvsti sta na svojoj glavi oseca. Postoji neka visa sila neobjasnjiva, verujem da bi se to u pravoslavnom svetu moglo resiti, bez namere da potcenjujem islam, ali Bozija sila nas postuje, doduse i kaznjava ako se glupiramo kao sto umemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA