HRVATSKA OSTALA BEZ PONOSA: "Krila Oluje" odletela u Oman! (VIDEO)

Godine neulaganja u oružane snage dolaze, čini se, na naplatu, komentar je većine hrvatskih elektronskih medija na odlazak hrvatskih pilota u Oman

  • 24

Šest pilota akrobatske grupe "Krila Oluje" koji su u sastavu Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, zatražili su sporazuman raskid radnog odnosa zbog ozbiljne ponude iz inostranstva. Hrvatski mediji objašnjavaju da su oni instruktori na vojnim avionima PC-9.

Piloti su odlučili da napuste Hrvatsku i da nastave da lete za Oman. Za svoje razloge navode da su finansijske prirode i da je zato bolje rešenje da nastave svoju instruktorsku vojnu i akrobatsku karijeru na drugom mestu.

Informacije koje su objavljivali portali u susednoj državi potvrdilo je i Ministarstvo odbrane. Najavljeni su i razgovori sa pilotima od strane čelnika tog ministarstva kao i ministra Anta Kontromanovića. Oni poručuju i da će zahtev pilota za odlazak u drugu zemlju biti rešen posle razgovora sa nadležnima i u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama Hrvatske.

Eskadrila aviona raspolaže dovoljnim brojem pilota i nastavnika letenja za sprovođenje svih zadataka, kao što su redovan ciklus obuke hrvatskih kadeta, koji se osposobljavaju za vojne pilote, i program školovanja pilota iz Sultanata Oman, saopštilo je Ministarstvo.

Godine neulaganja u oružane snage dolaze, čini se, na naplatu, komentar je većine hrvatskih elektronskih medija.

Ukoliko piloti akro-grupe "Krila Oluje", kao i međunarodno nagrađivane perjanice Hrvatskog vazduhoplovstva, zaista napuste Hrvatsku, biće to pokazatelj katastrofalnog stanja u Hrvatskoj vojsci, komentarišu mediji iz susedstva.

Za razliku od većine svetskih grupa čiji se piloti isključivo bave akrobacijama, primarni zadatak pilota "Krila Oluje", koji deluju u sastavu 93. vazduhoplovne baze Zemunik, jeste obuka budućih pilota. Upravo obučavanje pripadnika Omanskog kraljevskog vazduhoplovstva navodno je rezultiralo primamljivom ponudom iz Sultanata Oman, zbog koje su piloti kolektivno odlučili da napuste Hrvatsku, pišu mediji.

(Telegraf.rs/ Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • АРКАНОВ ТИГАР 1991-1993

    6. mart 2015 | 14:56

    Никада није ни имала поноса.

  • Ime

    6. mart 2015 | 20:49

    Krila oluje??

  • Miki To

    7. mart 2015 | 00:03

    Cuj krila oluje, banda i djubrad koja se dici bombardovanjem neduznih civila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA