EVO ZAŠTO GORI FRANKFURT: Protestanti žele da Nemačka bude kao GRČKA!

– Vlada u Grčkoj je pokazala da je i drugačija politika moguća – rekao je jedan Henri, star 54 godine, koji je iz Pariza došao danas u Frankfurt da to kaže i demonstrira protiv svih nedaća savremenog kapitalizma i neoliberalizma

  • 14

Protivnici kapitalizma, globalizacije i surovih mera štednje danas su u Frankfurtu počeli sa protestom. Oni nameravaju da na protestima, kako sami kažu, daju podršku vladi u Atini!

(PRENOS UŽIVO) HAOS NA ULICAMA FRANKFURTA: Privedeno 350 ljudi, paljeni automobili, bačeni suzavci!

Evropska centralna banka doživela je veliki broj kritika zbog svog odnosa prema Grčkoj.

ECB, zajedno sa Evropskom komisijom i Međunarodnim monetarnim fondom, deo je takozvane “trojke” koja nadzire poštovanje uslova za dobijanje kredita u finansijski problematičnim zemljama, poput Grčke.

Levičarski aktivisti okupljeni u međunarodni pokret “Blokjupaj” (Blockupy) najavili su prethodno da je cilj njihovih aktivista da, u skladu sa protivljenjem vladinim merama štednje, danas blokiraju novo sedište ECB, pred otvaranje zgrade.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međunarodni pokret ''Blokjupaj''(Blockupy) je savez je levo orijentisanih protivnika kapitalizma u okviru koga postoji 90 organizacija.

– Vlada u Grčkoj je pokazala da je i drugačija politika moguća – rekao je jedan Henri, star 54 godine, koji je iz Pariza došao danas u Frankfurt da to kaže i demonstrira protiv svih nedaća savremenog kapitalizma i neoliberalizma, dok je jedna tridesetogodišnja Tanja iz Beča nemačkim novinarima rekla da je ona tu da iskaže nezadovoljstvo zbog mera štednje.

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je ranije ove nedelje da njegova zemlja neće prihvatiti nikakve mere štednje koje od njih zahtevaju kreditori.

Na protestima se očekuje oko 10.000 demonstranata koji će biti na glavnom trgu Remerberg u Frankfurtu, pošto su organizatori unajmili poseban voz za prevoz aktivista iz Berlina, kao i autobuse za prevoz iz ostalih delova Nemačke i drugih evropskih zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    18. mart 2015 | 14:52

    Puca eu,polako al sigurno,svakim danom sve je vise siromadnih!!!!!!!!!!!!

  • Sudija

    18. mart 2015 | 15:28

    EU je pukla.Engleska funta jača,euro stmoglavo pada.Grci su napravili maestralni potez,svaka čast.

  • bla

    18. mart 2015 | 14:08

    pocelo je pocelo....sad ce polako da se sire ovakvi protesti po evropi i evropska unija ima da se raspadne....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA