ISPOVEST CRNOGORSKOG FUDBALERA: Trebao sam da budem u avionu koji se srušio, još sam u šoku! (FOTO)

- Imali smo baš veliku sreću. Verovatno još uvek nismo svesni toga. Ekipa je putovala odvojeno, a grupa u kojoj sam ja je trebalo da se ukrca u avion koji se srušio - rekao je Predrag Kašćelan koji igra za trećeligaški švedski klub Daklurd

  • 3

Fudbaleri trećeligaškog švedskog kluba Dalkurd u kojem igra crnogorski fudbaler Predrag Kašćelan, imali su veliku sreću da izbegnu tragediju u kojoj se nemački avion srušio u Francuskoj pri čemu je poginulo 150 ljudi, jer su u zadnjem času promenili svoje karte za drugi let.

STRUČNJACI U ŠOKU: Piloti su ili bili mrtvi, ili su ostali bez svesti! Nema drugog objašnjenja

Naime, ekspedicija kluba iz Borlangea, grada koji se nalazi u centralnoj Švedskoj, u poslednjem momentu su odustali od leta na liniji Barselona - Diseldorf, a crnogorski fudbaler za Blic ističe da on i njegovi saigrači i članovi uprave nisu svesni koliku su sreću imali.

"DANAS SMO SAMI": Muk i tišina u razredu đaka koji su poginuli u padu aviona (FOTO)

- Imali smo baš veliku sreću. Verovatno još uvek nismo svesni toga. Ekipa je putovala odvojeno, a grupa u kojoj sam ja je trebalo da se ukrca u avion koji se srušio. Sreća, zaista velika sreća. Sportski direktor je u poslednjem momentu promenio karte jer smo saznali da moramo duže da čekamo let za Švedsku. U šoku sam, ovaj dan ću dugo pamtiti - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

KO OVDE LAŽE? Amerikanci tvrde da je pronađena druga crna kutija, Francuzi demantuju!

Porodica Kašćelana, inače brata od strica reprezentativca Crne Gore Mladena Kašćelana, i nakon saznanja da je Predrag izbegao smrt, bila je veoma uzrujana i pod utiskom od ove velike tragedije.

U PADU AVIONA POGINULI POZNATI OPERSKI PEVAČI: Svet je ostao bez vrhunskih umetnika! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ni sada nije lako pričati, pa vam je jasno kako nam je bilo kada smo saznali šta se dešava. Prvo smo saznali da se dogodila avionska nesreća, pa smo pokušali da dobijemo Peđu koji je u to vreme bio van dometa. On je verovatno već tad bio na drugom letu, ali mi to nismo znali. Bilo je nekoliko teških sati za nas, sve dok se on nije javio i rekao da je sve u redu - rekla je fudbalerova majka Radojka Kašćelan.

NOVI JEZIVI DETALJI: Po planini su razbacana tela, avion je padao čak 18 minuta! (FOTO)

Prilikom povratka iz Katalonije, igrači i članovi stručnog štaba Dalkurda na aerodromu su promenili plan pošto je u Diseldorfu trebalo duže da čekaju vezu prema Švedskoj, pa su se podelili i ukrcali na tri leta prema Cirihu i Minhenu. Ta odluka je spasila njihove živote, jer je u padu aviona Erbas A320 nastradalo svih 150 putnika.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA