STARICU VEZALI KABLOM, PA JOJ PUCALI U GLAVU: Banda pljačkaša zbog 100.000 dinara surovo pretukla i ubila penzionerku!

- Najpre sam pomislio da je pala i povredila se i odmah sam pozvao sestru Zoricu da mi pomogne da je odvedem kod lekara. Tek kad sam joj prišao bliže, video sam da su joj ruke vezane telefonskim kablom. Na stolu je bio nož kojim je isečen kabl od slušalice. Stomak joj je bio naduven i bila je hladna - ispričao je žrtvin sin Živorad Jovanović

  • 27

Beogradska policija uhapsila je uhapsila je četiri razbojnika koji su osumnjičeni da su ubili penzionerku Darinku Jovanović (81) iz sela Junkovac u julu 2013. godine. Oni su je prvo vezali telefonskim kablom, zatim brutalno pretukli i na kraju joj pucali u glavu.

Osumnjičeni S. B. (33), N. A. (21), D. Đ. (19) i D. M. (26) terete se i za seriju pljački u okolini Beograda i Lazarevca prilikom kojih su brutalno pištoljima i palicama prebijale vlasnike kuća, piše "Informer".

- Uhapšeni se sumnjiče za seriju razbojništava i prepada koje su izvršili u selima Junkovac, Leskovac, Sokolovo, Stepojevac, Rožanci, Beljina, Boždarevac i Mejak - kaže izvor blizak istrazi.

Policija je istragom utvrdila da su osumnjičeni naoružani pištoljima i drvenim palicama upadali u kuće, pretukli ukućane, vezivali im ruke i noge kablovima i isperevrtali sve kako bi pronašli dragocenosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Kada bi vlasnici odbijali da kažu gde drže novac, razbojnici bi ih brutalno tukli. Iz kuća su odnosili novac, dukate, nakit i druge dragocenosti - kažu u policiji.

Utvrđeno je da su njih četvorica odgovorni i za ubistvo nesrećne darinke Jovanović u čiju su kuću u Junkovcu upali između 16. i 17. jula 2013.

- Od pomenute četvorice, jedan je bio maloletan. Ušli su u staričinu kuću kada je ona bila sama. Sin joj je tad bio na poslu u noćnoj smeni. Nesrećnu staricu su vezali telefonskim kablom i brutalno pretukli, a onda joj još i pucali u glavu. Nakon toga su ispremetali svestvari i iz pantalona njenog sina uzeli 100.000 dinara - kažu u policiji.

Foto-ilustracija: flickr/forayinto35mm/N. Feans Foto-ilustracija: flickr/forayinto35mm/N. Feans

Darkin sin Živorad je narednog jutra pronašao njen leš. Tada je rekao da je majku zatekao u sedećem položaju i da su joj lice i glava bili krvavi.

- Najpre sam pomislio da je pala i povredila se i odmah sam pozvao sestru Zoricu da mi pomogne da je odvedem kod lekara. Tek kad sam joj prišao bliže, video sam da su joj ruke vezane telefonskim kablom. Na stolu je bio nož kojim je isečen kabl od slušalice. Stomak joj je bio naduven i bila je hladna - ispričao je tada Živorad.

(Telegraf.rs /Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    27. mart 2015 | 07:21

    KAKVA GAMAD.UZAS.VRATITI SMRTNU KAZNU POD HITNO.

  • Draksi

    27. mart 2015 | 07:17

    Smrtna kazna!Nema adekvatne kazne osim ove!A onom čoveku iz Kragujevca hoće da sude što je ubio lopova!Zakon pomaže lopovima!

  • Cobi ns

    27. mart 2015 | 07:03

    Auuuu ljudi moji,gde ide ovo sve......stare ljude muče i ubijaju za 700-800€??!Katastrofa.....!!?Moramo preduzeti nešto,država je očito nemoćna i ne zainteresovana!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA