Izlila se reka u Lučanima, vodostaj Zapadne Morave i Toplice u porastu!

- Nema ugroženih domaćinstava i objekata. Bjelica trenutno stagnira a sve pritoke opadaju. Međutim ono što je veliki problem, poprilično brz rast vodostaja Zapadne Morave. Premašila je nivo od 5,5 metara a to je nivo kada se javlja uspor na ušću Bjelice u Zapadnu Moravu i sada se pomno prati situacija - rekao je Dragiša Broćić, načelnik štaba za vanredne situacije

  • 0

Lučanska Bjelica se izlila zbog porasta vodostaja reka, prvenstveno Zapadne Morave, pa je u toj opštini trenutno najkritičnije, kaže načelnik štaba za vanredne situacije Dragiša Broćić. Prema njegovim rečima, reka se izlila na poljoprivredno zemljište, praktično u celoj dužini od 20 kilometara.

 

- Nema ugroženih domaćinstava i objekata. Bjelica trenutno stagnira a sve pritoke opadaju. Međutim ono što je veliki problem, poprilično brz rast vodostaja Zapadne Morave. Premašila je nivo od 5,5 metara a to je nivo kada se javlja uspor na ušću Bjelice u Zapadnu Moravu i sada se pomno prati situacija. Posebno se prate Đerać i Dljin, sama periferija opštine Lučani ka Kratovskoj steni, ustvari ona područja koja su najugroženija - rekao je Broćić za "Blic".

 

KRALJEVO: Vanredna odbrana na Ibru kod bunara za snabdevanje

 

U Ivanjici i Novoj Varoši tokom čitavog dana padao je sneg. Ivanjička reka Moravica takođe je u porastu, za sada ne preti izlivanjem ali je ustava na brani podignuta zbog ogromne količine vode da ne bi došlo do probijanja.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

U kuršumliskoj opštini preti opasnost od poplava zbog kiše koja neprestano pada 24 sata i naglog topljenja snega na planinama, rekao je predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić.

 

Vidić je izjavio za agenciju Beta da nivo reke Toplice naglo raste od jutros, kao i da su na terenima sve raspoložive mašine Direkcije za izgradnju i Komunalnog preduzeća. Reka Toplica je već počela da se izliva iz korita i da ugrožava okolne njive, a Vidić je upozorio da preti i pojedinim seoskim domaćinstvima koja se nalaze u njenoj blizini.

 

- Na udaru su seoska domaćinstva koja su i prošle godine bila poplavljena. Sve službe ovdašnjih preduzeća su na terenu u slučaju da bude potrebna zaštita, podizanje bedema i sprečavanja da voda u većoj meri ugrozi seoske kuće - kazao je Vidić.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA