KRVAV KRAJ TALAČKE DRAME: Turska policija usmrtila otmičare javnog tužioca (VIDEO)

U zgradi suda u Istanbulu, gde su trojica pripadnika zabranjene radikalne levičarske grupe držali kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza, najpre je odjeknula eksplozija, a zatim se čula i pucnjava. Lokalni novinar je na Twiteru objavio da su ubijena sva trojica otmičara, a da je tužilac ranjen

  • 4

Pripadnici partije Revolucionarnog narodnooslobodilačkog Fronta, koji su upali danas u sud Istanbulu i uzeli kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza, eliminisani su u akciji turske policije.

HAOS U TURSKOJ: Počeli pregovori sa otmičarima, izneli su svoje zahteve!

U zgradi suda u Istanbulu, gde su trojica pripadnika zabranjene radikalne levičarske grupe držali kao taoca tužioca, najpre je odjeknula eksplozija, a zatim se čula i pucnjava, javile su agencije, pozivajući se na izjave svedoka.

Agencija Rojters navodi da se čula pucnjava i da se iz zgrade širi dim.

Lokalni novinar je na Twiteru objavio da su ubijena sva trojica otmičara, a da je tužilac ranjen.

Ranije u toku dana, pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe za taoca su uzeli javnog tužioca i zapretili su da će ga ubiti ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi vezani za slučaj tinejdžera Berkina Elvana, koji je nastradao tokom protesta u Gezi parku 2013. godine.

Ultralevičarska grupa saopštila je na svom veb sajtu da želi da policajac koga smatra odgovornim javno prizna ubistvo Elvana, da se svim umešanim policajcima sudi pred “narodnim sudovima” i da se odbace optužnice protiv učesnika demonstracija za nastradalog mladića ili će ubiti tužioca Selima.

Berkin Elvan je tinejdžer koji je preminuo nakon 269 dana provedenih u komi, u koju je pao nakon što ga je policija pogodila suzavcem u glavu za vreme protesta protiv vlade predsednika Redžepa Erdogana.

Elvan se slučajno našao na ulici u tom trenutku, a roditelji tvrde da je išao da kupi hleb.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA