ZABRANJENO ZA MLAĐE OD 18: Solarijumi u Srbiji uskoro na CRNOJ LISTI!

Skupštini Srbije će uskoro biti podnet predlog za ovu zabranu

  • 17

Srbija bi uskoro mogla maloletnim licima da zabrani upotrebu solarijuma.

Grupa dermatologa će 11. maja, u okviru kampanje "Evromelanom", Skupštini Srbije predati takav predlog, a ukoliko bude usvojen, mlađi od 18 godina više neće moći da idu u solarijum, dok bi stariji to činili na ličnu odgovornost, uz upoznavanje sa svim rizicima koje nosi upotreba solarijuma.

Srpski stručnjaci su odlučili da pokrenu ovakvu inicijativu zbog toga što solarijumi emituju velike količine UVA zračenja, što znatno povećava rizik da se oboli od melanoma - najsmtonosnijeg oblika raka kože.

Političare je ovaj predlog ujedinio. Ministarka Zorana Mihajlović kaže da bi podržala zabranu upotrebe solarijuma maloletnim licima, jer misli da je ono pogubno za kožu. Istog mišljenja je i Slavica Đukić Dejanović, kao i demokrata Borislav Stefanović i naprednjak Zoran Babić.

Foto-ilustracija: Foter/Evil Erin Foto-ilustracija: Foter/Evil Erin

Statistički podaci pokazuju da u Srbiji svakog dana od melanoma umre jedna osoba. Ovo je, inače, jedan od najagresivnijih tumora zato što brzo metastazira zahvatajući druge organe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.No

    21. april 2015 | 11:00

    Sta li ce splavarke sada da rade,posto njima ni ovo upozorenje ne znaci mnogo jer im do mozga ne dopire.Neke su toliko kvarc da jos dugo nece pobeleti.Ovom odlukom ce pasti na muke.

  • Laz

    21. april 2015 | 11:06

    Sta to Srbija glumi neku drzavu bolje puteve napravite

  • Zarko

    21. april 2015 | 10:35

    Meni za pocetak nije jasno koji to roditelji uopste pustaju maloletno dete u solarijum.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA