PUTIN OČUVAO CELOVITOST RUSIJE: Hteli su da nas razore kao Jugoslaviju!

- To nije bio lokalni konflikt kao svaki drugi. Radi se o tome da je taj lokalni konflikt mogao realno da dovede do razvoja situacije u Rusiji u jugoslovenskom pravcu. Uopšte, bilo je blizu - rekao je Putin

  • 8

Lokalni konflikt krajem 1990-ih na Severnom Kavkazu mogao je Rusiju da povede putem "jugoslovenskog scenarija", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na medijskom forumu Sveruskog narodnog fronta, dodajući da se uspelo u očuvanju jedinstva i celovitosti zemlje.

SRPSKI VOJNICI SA TRI PRSTA ZAPALILI INTERNET: Evo kako će MARŠIRATI Crvenim trgom i šta su poručili PUTINU! (FOTO)

- To nije bio lokalni konflikt kao svaki drugi. Radi se o tome da je taj lokalni konflikt mogao realno da dovede do razvoja situacije u Rusiji u jugoslovenskom pravcu. Uopšte, bilo je blizu - rekao je Putin a prenosi RIA Novosti.

- Očuvali smo jedinstvo i teritorijalnu celovitost zemlje i treba da budemo zahvalni momcima, običnim vojnicima, koji su u veoma komplikovanim uslovima sprovodili potrebne vojne aktivnosti na Severnom Kavkazu, o njima bi trebalo više pričati, oni su zaštitili zemlju - kazao je ruski predsednik a prenosi TAS S.

TAS S navodi da je Putin to rekao komentarišući dokumentarni film "Predsednik" emitovan na ruskoj državnoj TV u nedelju.

Govoreći u intervjuu za taj film, Putin je rekao da je terorizam na Severnom Kavkazu 1999. godine doveo Rusiju na ivicu raspada i da su mnogi svetski lideri predviđali da će Rusija prestati da postoji u tadašnjem obliku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    29. april 2015 | 07:47

    Ziveo Putin! ZIVELA RUSIJA!!!

  • Beogradjanin

    29. april 2015 | 08:07

    Hteli su, ali i dalje hoce Sibirske i Uralske resurse. Razbiju na manje drzave a onda tamosnju 'vlast' potkupe i ekonomski okupiraju. Deja vú.

  • Ccc

    29. april 2015 | 10:42

    Da je nama imat takvog predcednika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA