ZAPAD U STRAHU, OSUO PALJBU: Ruska i kineska vojna politika su "pretnja" za sve!

Američko ministarstvo odbrane objavilo je izveštaj u kome kinesku vojsku naziva "pretnjom", koja deluje "bez dovoljno transparentnosti". Vašington posebno kritikuje Kinu zbog brze izgradnje "veštačkih ostrva" na prostoru Južnog kineskog mora

  • 43

Alijansa NATO i SAD sve oštrije reaguju na rusku i kinesku vojnu politiku, ali iz Moskve i Pekinga odbacuju optužbe i uzvraćaju da Zapad još živi u vremenu "hladnog rata".

DOKAZANO! EU, NATO I AMERIKA ŠTITE ALBANCE: Evo zašto su ALBANSKI TERORISTI najveći prijatelji ZAPADA!

Visoki vojni komandant NATO-a u Evropi, američki general Filip Bridlav optužio je Rusiju za "neodgovorne nuklearne pretnje", odnosno zvaničan stav da je Moskva spremna da koristi nuklearne kapacitete, ukoliko bi neko želio da vojno deluje na prostoru Krima.

Takođe, Bridlavu smeta upozorenje ruskog ambasadora u Danskoj da bi Moskva mogla da nacilja nuklearne rakete protiv danskih ratnih brodova, ukoliko odluče da sudeluju u raketnom štitu protiv Rusije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Američko ministarstvo odbrane objavilo je izveštaj u kome kinesku vojsku naziva "pretnjom", koja deluje "bez dovoljno transparentnosti". Vašington posebno kritikuje Kinu zbog brze izgradnje "veštačkih ostrva" na prostoru Južnog kineskog mora.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kina želi da promeniti faktičko stanje na terenu - navodi se u američkom izveštaju.

Međutim, Ministarstva inostranih poslova Kine "oštro se protivi" ocenama koje su iznete u izveštaju, ocenjujući da SAD spočitavaju suverenoj državi da čuva vlastiti teritorijalni suverenitet i bezbednosne interesa na prostoru Južnog kineskog mora.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Peking smatra da SAD treba da napuste "hladnoratovski mentalitet", kao i da se suzdrže od bilo kakvih izjava koje štete bilateralnim odnosima.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Edis Pazarac

    15. maj 2015 | 07:46

    Rusija i Kina zajedno su balans koji održava mir u svetu.Teror je Amerika koja je okupirala veliki deo sveta.Ali na Russiju neće da može...

  • Сима

    15. maj 2015 | 07:56

    Прпа Амери прпа!!!

  • ja

    15. maj 2015 | 08:59

    Hvala Bogu da se i za Amere konacno nasao penicilin !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA