PRESRELI JE I ISPALILI RAKETE: Turski avion oborio sirijsku letelicu!

Turski mediji preneli su danas da je njihov lovac F-16 oborio sirijsku letelicu. Sirijska televizija demantovala je te tvrdnje, rekavši da je reč o malom dronu za nadzor

  • 0

Turski avion F-16 oborio je danas letelicu koja je iz Sirije prešla u turski vazdušni prostor u južnoj provinciji Hataj.

IZBEGNUTA KATASTROFA: Američki ratni avion koji je nestao iznad Lamanša bezbedno sleteo u Veliku Britaniju

Vlada je dala zvaničnu izjavu u kojoj potvrđuje da su na zalutalu letelicu ispaljene dve rakete. Letelicu je presrelo nekoliko turskih borbenih aviona.

- U toku je potraga za ostacima letelice i uskoro će se znati da li je to bio avion ili helikopter – rekao je jedan od zvaničnika za list “Hurriyet”.

Očevici su za lokalne medije rekli da je letelica dva puta prelazila granicu turskog vazdušnog prostora pre nego što je pogođena, a nakon toga se raspala na tri dela.

Turska je, naime, snažan protivnik aktuelne sirijske vlade koju vodi Bašar al-Asad, još od početka pobune protiv njega pre četiri godine. Od tada turski avioni redovno nadleću 900 km dugu granicu sa Sirijom. U martu prošle godine, turski avion F-16, oborio je sirijski avion MIG-25.

Sirijska državna televizija demantovala je izveštaje da su turski lovci danas oborili sirijski avion koji je ušao na teritoriju Turske, objavivši da je reč o malom dronu za nadzor na daljinsko upravljanje.

Demanti je objavljen kao kajron na sirijskoj državnoj televiziji, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs / RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA