ČUVAJ MI SINA: Poslednje reči Boškove majke kada ga je s devojkom Admirom ostavila u Sarajevu (VIDEO)

Život u predratnom Sarajevu je bio miran i skladan, niko nije razmišljao ko je koje nacionalnosti i veroispovesti...

  • 46

Rođen u Kruševcu a duhom Sarajlija, 25-godišnji Boško Brkić i njegova devojka Admira Ismić ubijeni su 18. maja 1993. godine dok su pokušavali da sa muslimanske strane pređu na Grbavicu koju su držali Srbi i da pobegnu negde gde nema mržnje i ubijanja. Prvo je smrtno pogođen Boško, a nedugo potom i ranjena Admira izdahnula grleći mrtvog momka.

PRIČA O BOŠKU I ADMIRI: Falilo im je 10 koraka da pobegnu iz ratnog Sarajeva, onda ih je oborio SNAJPER! (VIDEO)

Tela sarajevskih Romea i Julije ležala su na mostu nedelju dana.

O njihovoj ljubavi svedoči i njegova majka Radmila koja se od rata sakrila u Srbiji, u Đunisu.

- On je ostao zbog nje u Sarajevu, mogao je da pobegne. Govorio mu je jedan njegov drug da izađe, a on ga je pitao: "A šta ću sa Admirom". On je nikad ne bi ostavio. Eto, tako su i završili svoj život zato što je nije ostavio, a ona nije htela da ona ostane a da on izađe. Kod njih je jednostavno prevladala ljubav koja je prevazišla i sve ratove i sve pucnjave. Jednostavno su mislili na sebe a neko je to sprečio i rekao ne - počela je svoju ispovest Boškova majka.

Printskrin: Youtube/RTV Krusevac Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

Radmila je kazala da je njima samo trebalo 10 koraka da pređu na srpsku stranu i da je tada neko pucao.

- Išli su u istu gimnaziju, u isti razred. U prvom razredu su se upoznali, i za Novu godinu su počeli da se zabavljaju. Tad je počela njihova ljubav. U tom periodu niko nije razmišljao kako se ko zove, ko je kakve nacije. A da nije došlo do ovog rata, ne bi se ni sad razmišljalo. Pretpostavljam - priča Radmila.

Ona je dodala da nikad nije razmišljala da Admira nije Srpkinja, i da njeni nisu pravili pitanje iako je bilo ratno stanje. Radmila je posećivala njene roditelje. Svi su živeli mirno i skladno.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Admira je u septembru, kad je Radmila prebegla u Srbiju, prešla da živi kod njega u porodičnom stanu.

Dokumentarac o sarajevskim Romeu i Juliji

- To je bila velika hrabrost s njene strane, da ide da živi kod njega, kod Srbina u zgradi gde su sve bili muslimani. Svi su je voleli, i njega i nju. On nikada ne bi izašao bez nje, to je bilo neko ludilo. Njoj sam kad sam odlazila rekla: "Čuvaj mi Boška". Ništa više - priča kroz suze njegova majka.

Poslušajte ispovest majke pokojnog Boška:

YouTube / RTV Krusevac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sarajevo

    18. maj 2015 | 17:36

    O ovoj ljubavnoj prici sa neslavnim zavrsetkom sam slusala cijeli svoj zivot,ali pravi smisao sam shvatila prije dvije godine kada sam upoznala decka u Beogradu i zapocela s njim ljubavnu pricu,koliko samo mene danas boli to sto sam naisla na osude okoline u Sarajevu sigurno je i njih toliko pogadjalo,iako znam da nikada bez stege u srcima necemo biti prihvaceni,do zadnjeg cu da se borim.

  • Sever-jug

    18. maj 2015 | 21:05

    Radmila, budite ponosni na svog sina jer nije znao sta je mrznja a i na njegovu i vasu Admiru jer je ljubavlju prema vasem sinu pokazala kako podele ne postoje u srcima normalnih ljudi. Oni sto su im ugasili mladost neka vecno gore u paklu.

  • Pametnjakovic

    18. maj 2015 | 17:10

    Ovom balkanu vlada ljudsko prokletstvo i prokleti ljudi ponekad covek ostane bez rijeci pogotovo kad se radi kao sto su Admira i Bosko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA