MAKEDONIJA OPET NA NOGAMA: Nakon fijaska opozicije, večeras miting vladajuće stranke u Skoplju!

Premijer Nikola Gruevski je izjavio da će skup biti nenasilan, miran kao i da će sigurno biti dosta moćan i jak u pogledu učešća građana, jer, kako on kaže, zna da su građani prepoznali kukavički čin koji čini Zaev protiv sopstvene zemlje, a za svoj lični interes

  • 15

Cela Makedonija je na nogama u usretu večerašnjeg mitinga vladajuće stranke VMPO-DPMNE koji počinje u 20 sati ispred Skupštine Republike Makedonije, a predvođen je premijerom Nikolom Gruevskim.

Na jučerašnjem fijasku opozicije predvođenje Zoranom Zaevom i SDSM na dugonajavljenom proestu ispred makedonske vlade, prisustvovalo je jedva 18.000 građana, iako je rukovodstvo opozicije očekivalo pet puta veću podršku, zbog čega se jasno videlo koliku podršku ima opozicija u Makedoniji.

FIJASKO: Na protestima u Makedoniji 18.000 LJUDI! (FOTO)

Nakon jučerašnjeg dešavanja i slabog odziva na miting opozicije, u Makedoniji vlada euforija pred večerašnji skup na kom se očekuje da Nikola Gruevski dobije veliku podršku za stabilnu i jaku makedoniju. Miting će isto tako i prikazati realno stanje i oslikati izborne rezultate od pre samo godinu dana, kada su Gruevski i VMPO-DPMNE pobedili sa 200.000 glasova razlike.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijer Nikola Gruevski je izjavio da će skup biti nenasilan, miran kao i da će sigurno biti dosta moćan i jak u pogledu učešća građana, jer, kako on kaže, zna da su građani prepoznali kukavički čin koji čini Zaev protiv sopstvene zemlje, a za svoj lični interes.

- Na skupu će građani izraziti podršku državi u ovim teškim vremenima, podršku za sve one koji se bore za Makedoniju, za bezbednosne snage, za sve one koji se trude da država izađe iz ovog procesa, da se završi ova kriza i nastavi put napretka, put stvaranja novih radnih mesta, dolazak velikih investitora u Makedoniju, povećanja plata, penzija, socijalne pomoći i snažnoj podršci poljoprivrednicima - rekao je Gruevski.

U pozivu na prisustvo mitingu VMPO-DPMNE se ističe da se stranka, kao i uvek do sada bori za stabilnu, jaku i ekonomski razvijenu Makedoniju i da neće dozvoliti da zbog bilo kakvih ličnih ili partijskih interesa zemlje sklizne u pravcu koji bi bio na štetu svakog građanina Makedonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    18. maj 2015 | 18:11

    PODRŠKA GRUEVSKOM. NE DAJ MAKEDONIJU. MAKEDONCI. NISTE SAMI. AMERI. NAPOLJE.

  • emigrant

    18. maj 2015 | 19:05

    Grujevski je razlog nemira. Pogledajte ko je u vmro. Mars diktatore. Fijasko opozicije? Mogu Albanci i Makedonci da zive zajedno i u miru. Pogledajte snimak momka (Albanca sa svojim prijateljem Makedoncem). Sto bi Marcelo rekao, ljudi su ljudi, sa ovog ili onog meidiana.

  • Sir Oliver

    18. maj 2015 | 18:16

    Budite pametni narod vas je birao a narod vam je najbitniji nemojte ih zavadjati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA