OVO JE JEDAN OD NAJLEPŠIH SRPSKIH GRADOVA, A NIJE U SRBIJI: Pogledajte zašto ga turisti obožavaju! (VIDEO)

Dobro došli u grad nadomak morske obale, grad u kom se pije dobro vino i gustiraju odlični mlečni proizvodi

  • 55

Epitet najlepši grad u Republici Srpskoj svakako nosi Trebinje, koje se iz godine u godinu suočava sa jednim lepim "problemom". Naime, sve više tursta želi da poseti i zaviri u istoriju ovog grada.

ČIKA DIMITRIJE SVETSKO ČUDO: Ima 88 godina života, a vozi automobil bez greške (FOTO)

Upravo ta njegova lepota i otmenost kreće od centra, odnosno od gradskog parka. Samo je jedan tako veliki čovek kao što je bio Jovan Dučić mogao svom gradu, pored ostalog, ostaviti i gradski park, na ponos, ali i odgovornost budućim generacijama.

Jovan Dučić je poslao iz Đenove, iz Italije, jedan brod u dubrovačku luku sa 1.036 stabala istočno-mediteranskog i istočno-azijskog rastinja i od toga je posađen ovaj park.

Prema rečima turističkog vodiča Jelene Kovačević, upravo su ovaj park i njegovi spomenici, takođe Dučićev poklon, ono što oduševljava turiste.

Turistička sezona u Trebinju se polako, ali sigurno zahuktava. Za narednu sedmicu je najavljena prava najezda turista u ovom gradu.

Trebinje liči na primorski grad, iako ne izlazi na more. Od crnogorskog primorja je udaljeno tek toliko da mnogi Trebinjci kolima odlaze na kupanje svakog dana. Trebinje često nazivaju srpskim Dubrovnikom...

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mojahercegovina.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    20. maj 2015 | 17:13

    Posetio sam Srpsko Sarajevo,Višegrad i Trebinje,i moram da priznam da su gradovi u Republici Srpskoj veoma lepi.

  • топлистанадреалиста

    20. maj 2015 | 16:45

    Прелијепо и неописиво!

  • Невена

    20. maj 2015 | 16:46

    Недавно сам била у Вишеграду,могу да кажем да је сада и тамо прелијепо.Андрић град,и нови универзитет што се прави учиниће тај град још љепшим.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA