Krstarenje istom trasom kojom je plovio "Titanik"

Brod "Balmoral" kreće iz luke u Sautemptonu odakle je isplovio i "Titanik", plovidba će trajati 12 noći, a obići će se i lokacija gde je slavni brod potonuo

  • 0

Sto godina nakon tragedije čuvenog prekookeanskog broda "Titanik", 1.309 putnika dobilo je priliku da na brodu "Balmoral" putuje istom rutom kojom je plovio "Titanik".

Brod je spreman da krene iz luke u Sautemptonu, odakle je isplovio i "Titanik", a plovidba će trajati 12 noći i uključiće i obilazak lokacija gde je "Titanik" potonuo pre jednog veka.

U znak obeležavanja 100 godina od strašne nesreće, "Balmoral" će pratiti rutu "Titanika", a organizatori su se potrudili da dočaraju atmosferu koja je vladala na brodu, naravno sem potonuća.

Putnicima će biti servirana hrana kakva se tada služila i orkestar će svirati muziku iz tog perioda.

Organizatori su saopštili da su karte za ovo memorijalno krstarenje rezervisali ljudi iz 28 zemalja, uključujući rođake nekih od 1.500 putnika koji su poginuli kada je "Titanik" udario u ledeni breg i potonuo 15. aprila 1912. godine.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA