SRBIJU NAJVIŠE POSEĆUJU RUSKI TURISTI: Čak 154 hiljada noćenja godišnje dođe iz ove zemlje!

- U poslednjih sedam godina broj ruskih turista u Srbiji porastao je za čak 150 odsto - kažu u Srpskoj narodnoj partiji

  • 33

"Ruski turisti su prošle godine u Srbiji ostvarili 154 hiljade noćenja, čime su postali najbrojniji strani turisti koji su tokom 2014. godine posetili Srbiju, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije (SNP), posle sastanka s predstavnicima Saveza turističke privrede Rusije u Moskvi.

Popović je naveo da je broj noćenja ruskih turista u 2014. godini porastao 27 procenata u odnosu na 2013. godinu.

CRNOGORCI ŠOKIRANI: Rusi otkazali aranžmane, nova destinacija je Vojvodina!

- U poslednjih sedam godina broj ruskih turista u Srbiji porastao je za čak 150 odsto - istakao je Popović i dodao da to govori o ogromnom potencijalu saradnje Srbije i Rusije u oblasti turizma.

- To je ohrabrujuća činjenica za našu turističku industriju, ali i za sve druge delatnosti koje se na nju naslanjaju, jer je poznato da ruski turisti u vanpansionskoj potrošnji potroše najviše novca od svih drugih turista iz Evrope - rekao je on.

Foto: srpskanarodnapartija.rs Foto: srpskanarodnapartija.rs

Predsednik SNP je ukazao da zbog sankcija koje su Crna Gora i Hrvatska uvele Rusiji, Srbija ove godine ima šansu da privuče rekordan broj ruskih turista u svoje turističke centre.

- Ruski turisti su posebno zainteresovani za planinski, banjski, verski i sportski turizam, kao i za posete velikim turističkim centrima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš - naveo je Popović.

On je kao posebnu šansu za privlačenje turista iz Rusije istakao razvoj kongresnog turizma.

- Prošlogodišnji rezulati ukazuju da Srbija treba da se okrene u većoj meri Rusiji kada je u pitanju promocija njenih turističkih potencijala. Uz pravilan i sistemski pristup saradnji s ruskim turističkim savezima i turoperaterima, Srbija ima šansu da u sledećih pet godina udvostruči broj ruskih turista koji posećuju Srbiju - zaključio je Popović.

Savez turističke privrede Rusije predstavlja najbrojniju turističku organizaciju u Rusiji koja okuplja preko 2.500 turoperatera i agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. maj 2015 | 11:52

    Tako i treba. To dokazuje koliko smo blizak narod, i tako će uvek biti. Saradnja Srbije i Rusije ima ogroman potencijal.

  • Milica

    26. maj 2015 | 11:45

    Koliko samo povoljnosti imamo zbog dobrih odnosa sa Rusijom, a u Srbiji se i dalje priča samo o eu i bajkama...

  • Lepa

    26. maj 2015 | 11:09

    Ovo je još jedna vest koja potvrđuje tezu koju mnogi pokušavaju da sakriju. Treba iskoristiti tradicionalno dobre veze koje imamo sa RF kako bismo tamo plasirai našu robu mnogo više nego što to radimo danas. I stranci će onda više ulagati u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA