Gradina: Bugarin pokušao da prošvercuje kornjače i zmije otrovnice

Srpski carinici sprečili pokušaj šverca najmanje 20 primeraka različitih vrsta tropskih i drugih retkih zmija, kao i zaštićenih vrsta kornjača i guštera

  • 1

Službenici Carine na Graničnom prelazu Gradina sprečili su pokušaj šverca najmanje 20 primeraka različitih vrsta tropskih i drugih retkih zmija, među kojima ima i otrovnica, ali i primeraka retkih i zaštićenih vrsta kornjača i guštera.

Zmije su zaplenjene u autobusu koji je išao iz Nemačke ka Turskoj, na izlazu iz Srbije, a protiv bugarskog državljana Atanasa Veličkova (42) biće podneta i krivična prijava zbog pokušaja šverca otrovnica.

Kako saznajemo od carinika sa Gradine, Veličkov je u torbi koja se nalazila pored njegovih nogu sakrio tri zmije, a ostatak zmija bio je sakriven u torbama koje su bile u prtljažniku autobusa.

- Najpre je rekao da nema ništa da prijavi, a kada su carinici pronašli zmije, priznao je da ima zoološki vrt sa zmijama u Bugarskoj, u Plovdivu i da je životinje nabavljao upravo za te potebe. Među zmijama ima boa konstriktora, ali i otrovnica zbog čega će posla imati i stručnjaci herpetolozi. Kako bi zmije ostale u životu, privremeno će biti smeštene u zoološki vrt za koji se stručnjaci odluče, s obzirom da među njima ima i dosta tropskih vrsta kojima naša klima ne odgovara – rekao je jedan od carinika sa Gradine.

(G.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Markovic

    10. april 2012 | 00:22

    Sve te zmije da se upakuju i pravo u Jagodinu kod Palme....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA