OSVETNIČKO ORUŽJE HITLERA: Ovaj masivni supertop je trebalo da SRAVNI LONDON SA ZEMLJOM! (VIDEO)

Dva ova topa su napravljena, ali je samo sekundarni pištolj video akciju. Od 11. januara do 22. februara 1945. godine ispaljeno je oko 180 metaka, a planirano je bilo da njime unište London

  • 11

Kao V1 krstareća raketa i V2 raketa koja mu je prethodila, "Vergeltungswaffe 3" top bio je još jedan od takozvanog osvetničkog oružja nacista. Oni su planirali da ovaj top iskoriste u Drugom svetskom ratu u napadu na London.

HITLER JE IMAO VELIKE PLANOVE ZA HRVATSKU: Ovo je njegova ogromna tajna!

To je bio masivni supertop ugrađen direktno u brda i sposoban da prebaci artiljerijske granate širom Lamanša iz Francuske do Londona.

V3 radi po principu multipunjenja u kojima je sekundarni pogonski napon ispaljen da postepeno ubrzava projektil. Tokom vežbi, kojim je rukovodio Adolf Hitler, u maju 1944. godine, V3 je ostvario domet od 88 kilometara, a već u julu granata je dostigla 93 kilometra.

Samo dva ova topa su napravljena, ali je samo sekundarni pištolj video akciju. Od 11. januara do 22. februara 1945. godine ispaljeno je oko 180 metaka.

Pokazalo se ipak da je V3 u velikoj meri neefikasan, V3 je ubio samo 10 ljudi, a ranio 35.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    30. maj 2015 | 23:38

    Најострашћеније оруђе и оружје у рукама нациста су биле усташе. Никакво оружје које су имали није могло бити тако сурово као њихов најоригиналнији изум. Имали под својом контролом такве зв у људском облику,да је у поређењу с њима свако друго оружје било "хумано".

  • Marko cg

    30. maj 2015 | 23:02

    E sta bi bilo da je hitler imao nuklearno naoruzanje..posledice nesagledive..bolesanvi morbidan um..nadam se da u danasnjici ne postoje takvi..kazem nadam se

  • топлистанадреалиста

    31. maj 2015 | 05:17

    У нападу на лондон????! Наравно да сам давно читао о овоме, али давно сам престао да вјерујем да је ово прављено због "лондона"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA