SRBI, PAZITE SE: Prevaranti lažno iznajmljuju sobe za hrvatsko primorje preko interneta!

Takve prevare, koje se u svetu i Evropi događaju već neko vreme, a usled sve većeg korišćenja digitalnog marketinga i tehnologije, primećene su i u Hrvatskoj

  • 86

Predstavnci turističkog sektora pri Hrvatskoj privrednoj komori (HGK) upozorili su danas lokalne iznajmljivače porodičnog smeštaja, turiste, turističke agencije i javnost da budu pažlijvi pri rezervisanju i kupovini, odnosno prodaji turističkog smeštaja, jer su se na internetu pojavili neovlašćeni i lažni zastupnici takve prodaje.

Takve prevare, koje se u svetu i Evropi događaju već neko vreme, a usled sve većeg korišćenja digitalnog marketinga i tehnologije, primećene su i u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za novinare predstavnika turističke branše u HGK, prenosi Tportal.

Kako se navodi, trenutno je reč o desetinama prijava za sedamdesetak objekata porodičnog smeštaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na Kvarneru, Zadarskoj županiji, ostrvu Pag i u Istri.

Žrtava onlajn prevara i korišćenja lažnih identiteta, kao i hakovanja računa i veb stranica u prodaji porodičnog smeštaja sve je više i u Hrvatskoj, što šteti ne samo pojedincima, nego može naškoditi i ugledu hrvatskog turizma i Hrvatske, kao destinacije čija je specifičnost upravo porodični smeštaj, rečeno je na konferenciji.

(Teolegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA