Uzeo kredit u "švajcarcima", nije mogao da ga vraća, pa se obesio!

Ti krediti metaforički su već više puta nazivani "omčom oko vrata" brojnim hrvatskim građanima, ali situacija je izmakla kontroli kod 54-godišnjaka koji je iza sebe ostavio troje dece i suprugu

  • 5

Muškarac iz Hrvatske star 54 godine obesio se u Zagrebu zbog dužničkog ropstva, odnosno kredita koji je uzeo u švajcarskim francima.

SRBI, HRVATI I BOSANCI PROTESTUJU ZAJEDNO: Šta mislite, šta ih je ujedinilo?

Ti krediti metaforički su već više puta nazivani "omčom oko vrata" brojnim hrvatskim građanima, ali situacija je izmakla kontroli kod 54-godišnjaka koji je iza sebe ostavio troje dece i suprugu. Policiji je trebalo pet dana da pronađe telo pokojnika, a prema informacijama koje imaju čovek je preminuo 12. juna.

Vest o samoubistvu uznemirila je i članove udruženja Franak.

Ove odluke NBS olakšaće vam otplatu kredita u "švajcarcima"!

- Zaključuje se da smo izuzetno odgovorni za ovo što radimo, ja to shvatam možda, ali ovi ljudi s kojima sam se imao juče priliku sresti nisu toga svesni - kaže Denis Smajo pojašnjavajući da misli na predstavnike Hrvatskog udruženja banaka (HUB) i Hrvatske narodne banke (HNB).

- Žao mi je što se ovakve stvari događaju. Upozoravali smo više puta da će se to događati - zaključio je Smajo.

Šokirani i očajni brat preminulog pismom se obratio premijeru Zoranu Milanoviću, preklinjući ga da već danas učini nešto da reši problem građana koji su uzeli kredit u švajcarskim francima.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    18. jun 2015 | 16:04

    То у еу? Ма није могуће?!

  • dužničko ropstvo

    18. jun 2015 | 15:56

    Ovo je, nažalost, već dvadeseto samoubojstvo do sada zbog nemogućnosti otplate kredita u “švicarcima”. Kliknite DVADESET SAMOUBOJSTAVA ZBOG “PROKLETOG ŠVICARCA”

  • Anabela

    18. jun 2015 | 20:48

    Svi u EU to je nasa buducnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA