PLJAČKAJU MANASTIRE, LOME I NAPADAJU NAS: Ovako se Srbi žale na azilante! (VIDEO) (FOTO)

- Imam gorko iskustvo s njima: Uznemiravaju me, traže u ponoć da otvorim prodavnicu, lupaju mi na vrata, a jednom su me čak i napali na rođenom pragu, morao sam motkom da ih teram! - naveo je na snimku jedan od žitelja Bogovađe

  • 14

Stanovnici sela Bogovađa i Vračevići kod Lajkovca, u kojima se nalazi nekoliko stotina azilanata iz Afrike, najavljuju proteste zbog, kako kažu, "svakodnevnog terora kojem su izloženi".

SEVALI NOŽEVI: Krvav sukob azilanata u Bogovođi!

Zbog provala, uznemiravanja, pa čak i fizičkih nasrtaja koje, kako kažu, trpe od strane izbeglica iz Sirije, Pakistana, Avganistana, Nigerije, Somalije i Gambije, meštani su rešili da "pravdu uzmu u svoje ruke" i napravili su, "internu istragu", beležeći sve ono čime  im azilanti zagorčavaju život.

BEOGRAD NA ARAPSKOM: Zbog azilanata ugostitelji izbacuju natpise na njihovom jeziku! (FOTO)

- Snimili smo kamerom iskustva naših komšija sa azilantima, kao i kuće koje nemilice obijaju i pljačkaju. Ljudi su preplašani, a država nas ne uzima u zaštitu. Sve  je počelo kad je u Bogovađu doseljeno 150 azilanata. Bili su mirni i fini u početku, pa smo ih prihvatili. Međutim, čim su se omasovili, počele su neviđene pljačke. Fizički napadi na pojedince, pa čak i upadi u srednjovekovni manastir! Svu letinu koju je sestrinstvo manastira u Bogovađi sakupilo su opljačkali, a uništili su im i baštu - kaže jedan od stanovnika Bogovađe koji su ovaj snimak okačili na Jutjubu, napominjući da posebna opasnost preti od toga što su azilanti smešteni nedaleko od vojnog skladišta, po kom takođe tumaraju.

Prema njegovim rečima, neke kuće su toliko uništene da su vlasnici digli ruke od obnavljanja. Na snimku se može videti da su na većini prozora ovih vikendica postavljene rešetke ili zakovane daske na ulaznim vratima, kako više ne bi mogli da ih obijaju.

Bili smo u LEGLU AZILANATA u centru BG: Evo šta smo tamo zatekli (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: YouTube/ M.M.14/88 Printskrin: YouTube/ M.M.14/88

NEMAČKA O AZILANTIMA: Srbija će biti proglašena sigurnom zemljom

Meštani navode i to da azilanti iz Vračevića nisu prošli obavezan zdravstveni pregled, pa se, uz sve ostalo, stanovnici pribojavaju i bolesti i zaraza.

- Oni rade šta hoće. Jednom komšiji su iz vikendice odneli sve dušeke, jorgane, odela, obuću, posuđe, pa čak i servise za kuvanje kafe. Kod drugog su provalili i ložili vatru, potrošili su mu dva kubika drva. U kuću trećeg su uneli kvarcnu peć, ukradenu kod nekog četvrtog i tamo potrošili 4.000 kilovata struje! Bolje je pobeći u  Albaniju nego živeti pod ovakvim pritiskom. Ovde sam 40 godina radio kao prosvetni radnik i oduvek sam ponosom govorio odakle sam - sve do sada, kad noću moram da ostavim da mi gore po tri sijalice, ne bi li se iole obezbedio od provala - nabraja jedan meštanin Bogovađe.

U ovom mestu su do sada  registrovane 52 provale, ali čak i u slučajevima za koje se zna ko su počinioci, policija kaže da nema pravo da ih privede.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

BEOGRAD NA ARAPSKOM: Zbog azilanata ugostitelji izbacuju natpise na njihovom jeziku! (FOTO)

Radovan Sofronijević, koji 22  godine drži prodavnicu na granici Vračevića i Bogovađe sada je primoran da zatvori svoju radnju, jer, kaže, ne može da živi od azilanata.

- Imam gorko iskustvo s njima: Uznemiravaju me, traže u ponoć da otvorim prodavnicu, lupaju mi na vrata, a jednom su me čak i napali na rođenom pragu, morao sam motkom da ih teram! Neka ih sele odavde gde znaju i umeju, bolje mirnim putem da to reše, nego mi da idemo da stopiramo autoput! Ja predlažem da se skupimo i idemo ispred Narodne skupštine, da tražimo zaštitu od napasti - navodi Sofronijević.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Bili smo u LEGLU AZILANATA u centru BG: Evo šta smo tamo zatekli (FOTO) (VIDEO)

- Obezbeđeni su im odeća, obuća, krov nad glavom i tri obroka dnevno, kao i džeparac od 10 evra po danu, što je san svakog Srbina! Kako je krenulo, kad ponestane sredstava iz fondova, verovatno ćemo mi morati da ih finansiramo! Policija im ne može ništa i tako im šalju poruku da mogu da krše naše zakone do mile volje. Kad ih prijavimo kažu "Moraju negde da prespavaju!". Hoće li, jednog dana, kad budu počeli da nam siluju decu reći: "Pa dobro, imaju seksualni nagon"? - pita se narator iz ovog snimka.

(J. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darijus Serb

    22. jun 2015 | 16:00

    Srbija ne stiti Srbe i svi ostali imaju veca prava od nas ..mogu da zamislim sta ce biti za 10 godina ...sad im smeta kad madjarska dize ogradu, pa dizu zato sto stite svoje gradjane,kulturu i tradiciju ! !!

  • Алекса

    22. jun 2015 | 16:42

    Шта ради полиција? Зашто не брани границу? Што ти муслимани не иду у Меку?

  • Jonny Bravo

    22. jun 2015 | 15:42

    ??????? Mi u Austriji nemamo pravo glasa a sad ni u nasoj zemlji... cim pravi nered- napolje... mars iz srbije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA