"DA SAM ĐAVO UNIŠTIO BI REPUBLIKU SRPSKU": Uklonjeni sramni grafiti mržnje u Novom Sadu! (FOTO)

Zelenilo je pre nekoliko meseci na Somborskom bulevaru uklonilo slične grafite usmerene protiv pripadnika muslimanske veroispovesti, a smatra se da su ih pisale iste osobe

  • 24

Grafite mržnje u Novom Sadu uklonilo je danas  "Gradsko zelenilo" na Somborskom bulevaru 95-97 po prijavi Komunalne policije.

Kako kažu iz ovog preduzeća, grafiti su na najvulgarniji način bili usmereni protiv Srba iz Republike Srpske.

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Zelenilo je pre samo nekoliko meseci sa tog mesta uklonilo slične grafite usmerene protiv pripadnika muslimanske veroispovesti, a sumnjaju da su ih pisale iste osobe.

Ovakvi grafiti nedopustivi za Novi Sad, grad tolerancije i tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa.

- Novi Sad je uvek bio grad otvorenog srca za sve ljude, bez obzira na nacionalnost, versku pripadnost i na to da li su u pitanju starosedeoci ili građani koji su se, tražeći utočište, doselili u naš grad - kažu u Zelenilu.

Foto: 021.rs Foto: 021.rs

Ističu da veliki broj grafita mržnje na fasadama novosadskih zgrada, među kojima su najzastupljeniji kukasti krstovi, predstavlja opomenu da se ovakvim pojavama mora stati na put.

(Telegraf.rs / Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orthodox boys Lj.

    26. jun 2015 | 16:01

    Al nas mrze,al nam nista nemogu... Zivio Prijedor,Banja Luka,Manjaca i Mrkonjic Grad,zivio Prnjavor, Teslic,Bijeljina i sva nama mila i voljena REPUBLIKA SRPSKA.

  • Južnjak

    26. jun 2015 | 15:52

    Piše "krmad koljačka",znači da je grafit protiv Republike Srpske pisao neko sa prostora Hrvatske ili Federacije BiH,tokom svog boravka na tlu Vojvodine. Mi u Srbiji ne govorimo "krmad"...

  • S.C.

    26. jun 2015 | 16:33

    Zivela Republika Srpska i Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA