VOLEO JE KANABIS, REAL MADRID I BREJKDENS: Sve o teroristi koji je izvršio masakr u Tunisu! (FOTO) (VIDEO)

Ali Bin Muhamed Rezgui, stric ubijenog teroriste, kaže da ništa nije ukazivalo na to da će počiniti masakr, jer su samo nekoliko sati pre pokolja sedeli i normalno pričali o životu i studijama

  • 4

Pre nego što je počinio krvavi pir u Tunisu, Saifedin Rezgui iliti Abu Jahja al Kajravani bio je kod kuće, razgovarao o studijama i životu sa svojim stricem, i sve je delovalo sasvim normalno.

OVO JE TERORISTA koji je ubio 40 turista u Tunisu! (FOTO)

- Sedeli smo u bašti i sve je bilo normalno. Oko podneva je otišao i nisam imao pojma šta mu je na pameti - ispričao je Ali Bin Muhamed Rezguio u porodičnom domu Gafuru, siromašnoj oblasti tuniske provincije Salijana, koja se nalazi na 80 kilometara od prestonice.

EVO KAKO SU GA UHVATILI: Ovako je uhapšen drugi terorista u Tunisu! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, Saifedin je bio primeren i simpatičan mladić, koji je voleo fudbal, igrao brejkdens, i sve je delovalo da će imati dug i srećan život.

POČELA JE PUCNJAVA, VIDEO SAM MRTVO TELO: Jeziva ispovest malog Vukašina koji je preživeo masakr u Tunisu! (FOTO) (VIDEO)

- Svi smo bili u šoku kada smo čuli vesti, a pogotovo kad smo videli fotografiju. Njegova majka je očajna - ispričao je stric, pa dodao:

OVO JE TERORISTA KOJI JE MASAKRIRAO TURISTE NA PLAŽI: Ubijen sa puškom u rukama!

- Tačno je da je išao u džamiju da se moli, ali to ga ni po čemu ne razlikuje od drugih. Nakon toga bi išao u kafić i igrao fudbal s drugarima. Cela porodica je šokirana i niko nije smatrao da je on za to sposoban.

STRAVIČNI DETALJI NAPADA U TUNISU: Turisti se kupali u moru kada su ih napadači izrešetali!

Kako kaže Ali Bin Muhamed, Seifedin nikada nije nosio bradu, niti je ikad viđen s nekim ko nosi bradu.

TERORISTIČKI NAPAD U TUNISU NA PLAŽI: Ubijeno 30 turista, ne zna se da li ima Srba!

Foto: Tanjug/AP/Jawhara FM Foto: Tanjug/AP/Jawhara FM

- U Gafuru ima takvih ekstremista, ali ga ja nisam nikada video u društvu takvih. Sada puca u ljude iz kalašnjiova, potpuno smo zbunjeni.

JEZIVE FOTOGRAFIJE MASAKRA TURISTA NA PLAŽI U TUNISU: Krv pljuštala na sve strane! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Kao i većina mladih Arapa, i Rezgui je bio korisnik društvenih mreža, a na Fejsbuku je imao stranicu koja odražava malo drugačiju sliku o njevim pogledima na svet. Prema njoj, osim što je bio ljubitelj arapskog repa i navijač Real Madrida, bio je i pristalica Islamske države, čije je propagandne video-snimke često objavljivao.

Za doček Nove godine 2015. objavio je poslednji post: "Nek mi Bog pomogne da se spasem iz ovog nepravednog sveta i neka uništi njegove stanovnike i učini da pate. Pamtiće vas samo ako su mrtvi".

Vlasti treba da utvrde zbog čega Rezgui od tada više nije bio aktivan na internetu. Policija je zaplenila njegov laptop za vreme upada u porodičnu kuću, u kojoj su mu navodno i roditelji uhapšeni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Policija će utvrdili da li ni oni, poput strica, nisu ništa znali o namerama njihovog sad već mrtvog sina, a oni su u subotu saslušani u glavnom gradu Tunisa. Sigurno bi svi imali drugačiju sliku o njemu da su na vreme "bacili" pogled na njegov profil, jer se među statusima jedan posebno izdvojio:

"Ako je džihad zločin, svet treba da zna da sam kriminalac!".

Ipak, iz tuniskog ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da Rezguio nije imao dosije u policiji, ali da je bio poznat vlastima zbog nižeg stepena radikalizma, kao i da ga je policija jednom zaustavila jer je pušio kanabis. Izvor iz Ministarstva je potvrdio da je ubijeni terorista bio član radikalne grupe "Islamska omladina" i da je redovno odlazio u džamiju gde su propovedali radikalni sveštenici.

U vreme masovnog ubistva u hotelu Imeprijal u Susu, Rezgui je već sarađivao sa Islamskom državom, koja je juče i objavila njegovu fotografiju.

Kako kaže premijer Tunisa Habibi Esid, Rezguio nije bio odranije poznat vlastima, rodom je iz Gafura koji se nalazi u guberniji Silijana, gde je studirao mašinstvo na Univerzitetu u Keruanu. Nikada nije putovao u inostranstvu, niti je bio poznat policiji po ekstremističkim stavovima.

Pogledajte snimak njegove kuće:

(Telegraf.rs / Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA