CIPRAS PORUČIO GRCIMA ČEGA TREBA DA SE BOJE: Evo šta je napisao na Tviteru!

Povodom krize koja preti Grčkoj, izlaska iz evrozone i zatvaranja banaka širom zemlje, premijer Grčke oglasio se i na svom Tviter profilu

  • 3

Grčka vlada pregovarala je o potencijalnom dogovoru koji bi omogućio pravovremeno finansiranje za isplatu duga MMF-u, ali ipak u subotu ujutro premijer Aleksis Cipras iznenada je zatražio da se Grčkoj omogući dodatno vreme kako bi na referendumu glasala o uslovima sporazuma.

 

HAOS SE NASTAVLJA: U Grčkoj od ponedeljka sve banke zatvorene!

 

Povodom krizne situacije, premijer je pružao ohrabrenje grčkom narodu na Tviteru

 

Središnja evropska banka (ECB) izvestila je da neće povećati visinu hitnih pozajmica Grčkoj, što je dodatan pritisak na grčke banke koje su poslednjih nekoliko dana preživljavale zahvaljujući postupnom povećanju finansijskih sredstava.

 

- Nedavne odluke evrogrupe u ECB-a imaju samo jedan cilj, pokušaj gušenja volje grčkog naroda - napisao je Cipras danas, a ubrzo potom dodao:

 

- Neće uspeti. Dogodiće se upravo suprotno: grčki narod stajaće čvrsto sa čak i većom voljom - piše na njegovom tviter profilu.

 

- U danima koji slede, treba nam strpljenje i staloženost. Depoziti Grka u bankama su potpuno osigurani - napisao je Cipras.

 

 

 

- U ovim kritičnim trenucima treba da se bojimo samo straha - napisao je Cipras, koristeći jednu od najpopularnijih fraza američkog predsednika Ruzvelta.

 

 

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA