CIPRAS UCENIO GRKE: Ako pristanete na mere štednje, dajem ostavku!

- Tražimo od vas da to odbijete svom snagom duše, najvećom mogućom razlikom - rekao je Cipras i dodao da ne veruje da kreditori žele da Grčka izađe iz evrozone, jer bi troškovi bili ogromni

  • 3

Aleksis Cipras rekao je da će podneti ostavku ukoliko Grci prihvate sporazum sa kreditorima na referendumu i pozvao sve građane da obace taj predlog. On je izjavio da je izjašnjavanje protiv mera štednje pomoglo državi da pregovara o povoljnijem rešenju krize.

 

SRPSKI TURISTI ZAROBLJENI U GRČKOJ: Panika, nema goriva na pumpama!

 

Premijer je rekao na nacionalnoj televiziji da neće ostati na funkciji da bi sprovodio dodatne budžetske rezove.

 

- Tražimo od vas da to odbijete svom snagom duše, najvećom mogućom razlikom - rekao je Cipras, i dodao da ne veruje da kreditori žele da Grčka izađe iz evrozone, jer bi troškovi bili ogromni.

 

Program pružanja finansijske podrške Grčkoj ističe danas, u isto vreme kada ističe i rok da država plati MMF-u dug od 1,6 milijardi evra.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Grci će se 5. jula na referendumu izjasniti o prihvatanju predloga kreditora o sprovođenju reformi i dovršavanju programa isplate pomoći, kao i o preliminarnoj analizi održivosti duga.

 

- Ako grčki narod želi da nastavi mere štednje u večnost, mi ćemo poštovati, ali nećemo biti ti koji će to sprovoditi - rekao je Cipras.

 

Nekoliko desetina hiljada ljudi okupilo se sinoć ispred zgrade grčkog parlamenta u Atini i iskazalo podršku predlozima Vlade Grčke.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzems Bond

    30. jun 2015 | 16:47

    E, ala si ga protumacio. Posteno je rekao koju politiku podrzava, a ne kao kod nas menjaju politike i stranke s pram vetra cas u levo cas u desno pa malo gore dole.

  • Dzems Bond

    30. jun 2015 | 16:41

    Amerika je bankrot a to se sprema i EU. Glomazni sistemi koji su sami sebe pojeli. Mole kineze za pomoc. Gledamo sada njihovo proooopaaaadaaaanjeeee.

  • Анти Антифа

    30. jun 2015 | 12:09

    У ала их је уценио...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA