ZABIJAJU U NJIH EKSERE I UBRIZGAVAJU NAFTU: Nećete verovati kakav GREH čine ovi razmaženi Srbi! (FOTO)

U naselju Erdoglija u Kragujevcu na skandalozan način uništeno je drveće ispred jedne zgrade... U stabla su zabijani ekseri mesecima, a nedavno su izbušene i rupe pri korenu i u njih ubrizgana nafta

  • 11

U urbanom delu Kragujevca, u naselju Erdoglija, neko od stanara u Kopaoničkoj ulici broj 13 pokušao je podlo, ali umešano, "na rate" da ubije drveće ispred zgrade. Deo kore je sljušten, u stablo zabijani ekseri mesecima, a nedavno su izbušene rupe pri korenu i u njih ubrizgana nafta, koja će ući u korenov sistem i lagano ga ubiti.

Razlog je van svake logike mentalno zdravog čoveka - nekome iz naselja smetala je hladovina, a zbog manka svetla u kući, rešio je da se ratosilja dve decenije starog drveća.

U Kopaoničkoj ulici, u Erdogliji, komšije ne žele da komentarišu događaj, mada su profili Kragujevčana na društvenim mrežama "buknuli" nakon što je neko iz naselja "okačio" fotografije drveća.

- Stanari se žale da im je u domovima stalno hladovina, da je mračno i da nema sunca. Meni je jedan od komšija rekao da "mora da pali svetlo usred dana". Ja sam mu odgovorio da ne mogu da ugasim sunce i da mi je potrebno drveće - ogorčen je Kragujevčanin iz Kopaoničke ulice.

Goran Simić, tehnički direktor kragujevačkog JKP "Zelenilo", koje je uzgajalo ovo drveće, kaže da su oštećeni jasen i četinar duglazija. Ekipe ovog preduzeća "ranjena" stabla su već zaštitila veštačkom smolom. To bi trebalo da pomogne da drveće opstane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Onaj ko je to učinio, znao je šta radi. Javoru je stablo izbušeno pri tlu, pa u rupe usuta nafta ili prerađeno ulje. Ulje će tako brzo ući do korena i vremenom zatrovati celo drvo koje će se osušiti. Četinaru je "samo" deo stabla oguljen, pa će možda i opstati - kaže Simić.

Oba stalbla su stara oko 20 godina, a tržišna vrednost sadnica starih oko 10 godina je 100.000 dinara. Prema Simićevim rečima, veća šteta je samo drvo koje je tu raslo godinama, orezivano, prihranjivano i zalivano, da bi građani u ovom gusto naseljenom delu grada imali kiseonik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To je šteta koja ostaje za budućnost - ističe Simić.

Tehnički direktor "Zelenila" kaže da će podići krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog uništavanja drveća. Ako policija pronađe vinovnika, "Zelenilo" planira da se pridruži krivičnom gonjenu i traži nadoknade štete.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Javor, koji će se možda osušiti, 20 godina je "radio" za one koji su ga "ubili" tako što im je davao kiseonik, a oštećeni četinar isto toliko je "radio" skupljajući na sebi prašinu iz naselja.

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beranje

    1. jul 2015 | 16:49

    Koja stoka od ljudi.

  • Juventino

    1. jul 2015 | 19:27

    E moji kragujevčani. Jako odvratno.

  • Uvaliću se i ja u fotelju

    1. jul 2015 | 14:04

    Zna se ko su krivci pa nismo mi sa Novog Beograda sigurno došli da ubijemo drveće to je blam za državu ako nemože da nađe krivce.A evo prosto rešenje da se kazne krivci da kupe nove sadnice nekih 100 komada da ih zasade i neguju do kraja svog života ili u suprotnom imovina koju imaju od tog dana biti oduzeta.E kada budu takvi zakoni i mi ćemo lepo ziveti zar ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA