Turističke agencije zbog propusta gube licence!

- Čim smo saznali da se desila teška saobraćajna nesreća kod naplatne rampe u Bubanj potoku, turistička inspekcija započela je kontrole poslovanja agencija "Barcino tursa" i "Helena trevela", koji su bili organizatori putovanja - objašnjava pomoćnik ministra turizma, Gordana Radosavljević

  • 2

Gordana Radosavljević, pomoćnik ministra turizma zadužena za turističku inspekciju kaže da su odmah nakon stravične saobraćajne nesreće kod Bubanj Potoka, u kojoj je poginula jedna žena, započeli kontrolu poslovanja agencija koje su organizovale ovo putovanje.

 

IZVUKLA SAM MOJU UNUKU LANU IZ RUKU MRTVE ĆERKE: Jeziva ispovest majke nastradale Dragane u AUTOBUSU SMRTI!

 

- Čim smo saznali da se desila teška saobraćajna nesreća kod naplatne rampe u Bubanj potoku, turistička inspekcija započela je kontrole poslovanja agencija "Barcino tursa" i "Helena trevela", koji su bili organizatori putovanja. Provere su u toku, utvrđuju se činjenice i ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, turistički inspektor će podneti zahtev da im se oduzme licenca - kaže Radosavljevićeva za "Večernje novosti".

 

STRAVIČNE FOTKE: Evo kako sada izgleda autobus smrti! (FOTO) (VIDEO)

 

Ona ističe da su na ovom slučaju, osim sektora turističke inspekcije, angažovani i Uprava saobraćajne policije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Njihov zadatak je da pribave dokaze o uzroku nesreće.

 

PIKSIJEV BRAT VOZIO JE AUTOBUS SMRTI: Najnoviji detalji KRVAVE NESREĆE kod Bubanj potoka! (VIDEO)

 

- Od 2008. do kraja juna 2015. oduzeto je ukupno 57 licenci za organizovanje turističkih putovanja. Ove godine dve agencije su izgubile licencu, zbog toga što su otkazale putovanja, a putnicima nisu vratile uplaćena sredstva u zakonom propisanom roku od 15 dana. Za tri agencije postupak za oduzimanje licenci je u toku - kaže pomoćnica ministra turizma.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

U prvih pet meseci ove godine turistički inspektori su obavili 445 kontrola turističke delatnosti, od čega je 176 kontrola bilo po prijavama građana protiv turističkih agencija.

 

VOZAČU AUTOBUSA SMRTI SMRSKANE NOGE: Vatrogasci ga izvlačili sat vremena iz vozila!

 

- Podatak da je između 500.000 i 700.000 putnika po sezoni koristilo usluge naših agencija za putovanja u inostranstvo, kako govore podaci JUTA, a da je lane registrovano samo 258 prijava ili 0,05 odsto, ukazuje da je mali broj prijava u odnosu na broj realizovanih putovanja - tvrdi Radosavljević.

 

- Veliki je broj smeštajnih jedinica u domaćoj radinosti koje nisu kategorisane i izdaju se u suprotnosti sa zakonom - kaže Gordana Radosavljević. Rad naših inspektora daje rezultate, koji su uočljivi kroz stalno povećanje broja registrovanih smeštajnih jedinica privatnog smeštaja. U odnosu na 2007. u Srbiji je ponuda registrovanog privatnog smeštaja povećana za 90 odsto.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trm

    2. jul 2015 | 14:44

    I samo ce licencu da im oduzmu? A niko ko je kriv da bude optuzen?

  • Ljubisa

    3. jul 2015 | 22:44

    Jel uvek u Srbiji mora neko da pogine da bi se pocelo sa nekom tzv.kontrolom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA