Evo kako su zbog MIGRANATA poskupele KAJSIJE I BRESKVE na pijacama!

- Migranti su obrali i pojeli svaku voćku pored koje su prošli. Neka su, ne krivim ih, ali je zato na pijacama u Kanjiži i Horgošu skočila cena duplo - kaže za Telegraf jedna meštanka Kanjiže

  • 0

Otkako je u potrazi za boljim životom kroz Srbiju počeo da prolazi sve veći broj migranata s Bliskog istoka i Afrike, javili su se krajnje neočekivani novi problemi.

MAĐARSKA GORI: Pogledajte kako su azilanti rasturili Debrecin! (VIDEO)

Podsetimo, prema nekim podacima u Srbiji se nalazi oko 50.000 migranata, zbog čega se u javnosti povela rasprava o pretnji raznoraznih virusa...

Komesarijat za izbeglice i migracije, međutim, odmah je odreagovao, umirivši strasti i ubedivši sve da slične priče nisu ništa drugo do širenje neosnovane panike.

PRETE MERS I DEČJA PARALIZA: Da li nam azilanti donose stravične zarazne bolesti?

Da ne možemo da se ponašamo kao da veliki broj azilanata ne utiče na nas najbolje pokazuje priča Telegrafove čitateljke čija je priča dokaz da su migranti itekako uneli promene u naš svakodnevni život.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

NA HILJADE MIGRANATA SPAVA NA ULICAMA U PREŠEVU: Žele što pre u Evropsku uniju! (FOTO)

Naime, najveći broj migranata, koji žele da pređu u Mađarsku, idu kroz južnu Srbiju ka Kanjiži, a prema rečima tamošnjih građana, oni su "glavni" krivci za povećanje cena namirnica na pijacama u Kanjiži, ali i u Horgošu.

DRAMATIČNO: Milion izbeglica nadire ka Srbiji! Preti nam HUMANITARNA KATASTROFA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Migranti su obrali i pojeli svaku voćku pored koje su prošli. Neka su, ne krivim ih, ali je zato na pijacama u Kanjiži i Horgošu skočila cena duplo, a u ponudi su samo kajsije veličine trešanja, a breskve veličine kajsija - priča naša čitateljka inače meštanka Kanjiže.

Prema njenim rečima, dok se migranti nisu pojavili u njihovim krajevima, cene voća su bile znatno manje.

- Na primer, kilogram breskvi sada košta 60 dinara, a ranije su koštale daleko manje... Sličan problem je i sa kajsijama. Takođe, kvalitet ovog voća se znatno pokvario. Često se može naići i na one voćke koje nisu dovoljno sazrele - kaže ona.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Prema rečima Snežane Kusovac iz Ministarstva trgovine, oni ne mogu da utiču na cene na pijacama.

- Ustav garantuje slobodno tržište, a u to spadaju i cene na pijacama, jer samo tržište određuje novčanu vrednost određenog proizvoda - poručila je ona.

(Marina Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA