Uspeli su da mu izleče neizlečivu bolest, ali mu se život zauvek promenio! (FOTO)

Ubrzo posle operacije lekari su primetili da nešto ne valja i zaključili da je zbog nedostatka kiseonika došlo do oštećenja mozga. Doktor Beri Gordon rekao je kako je oštećenje dovelo do promene ličnosti koja se velikim delom sastoji od uspomena

  • 1

Sonja Lea i Ričard Bendi ovo leto slave svoju 32. zajedničku godišnjicu. Tokom tih godina suočili su se s raznim borbama. Dvoje dece i selidba iz Ontaria u Sijetl uzeli su danak. Ričard je radio previše i borio se s kontrolom besa, a ona s alkoholizmom. Sve to vreme voleli su se i ljubav je uvek pobeđivala, piše News.com.au.

Ovaj nečovek je nudio maloletnicama KARTE ZA DIZNILEND u zamenu za SEKS!

Međutim, 2000. godine Ričardu (42) je dijagnosticiran redak oblik raka koji se zove pseudomyxoma peritonei, a koji se događa kada stanice raka napadnu sluz koja okružuje unutarnje organe. Par je ovu pretnju "napao" kao i svaku drugu - Ričard je otišao na operaciju, prošao lečenje i vratili su se svojim normalnim životima. Ali tri godine kasnije rak se vratio. Taj put bila je potrebna opasnija, eksperimentalna hirurgija, operacija nazvana "majkom svih operacija".

Spasila mu je telo, ali izgubio je svoj život. Sonja je napisala memoare u kojima je opisala brak nakon što je muškarac u kojeg se zaljubila sa 17 postao stranac. Naime, greška tokom operacije raka oduzela mu je njegovu ličnost i mnoge uspomene.

Sonja je morala da se navikne na činjenicu da "starog" partnera više ne može vratiti.

Foto: Facebook/Sonya Lea Foto: Facebook/Sonya Lea

Operacija naziva hipertermijska intraperitonealna hemoterapija trajala je 10 sati i prošla je kako je i planirano - s jednom komplikacijom. Hirurg je presekao jedan od Ričardovih organa nakon čega je usledilo unutarnje krvarenje. Bolnica je predugo čekala da naruči krv i pozove hirurga. Bez odgovarajuće oksigenacije potrebne bile su potrebna četiri minuta da počnu da odumiru moždane ćelije. Kod Ričarda je to trajalo 10 minuta.

Kada se sledeći dan probudio, Sonja je znala da nešto nije u redu. Lekari su promenu u ponašanju pripisivali operaciji i lekovima, ali dan kasnije kada morfijum više nije delovao ništa se nije promenilo.

Osnovnih stvari poput imena supruge, predsednika i slično se sećao, ali uspomena koje su uključivale kompleksnije i emocionalnije elemente nije bilo.

Uskoro su lekari primetili da nešto ne valja i zaključili da je zbog nedostatka kiseonika došlo do oštećenja mozga. Doktor Beri Gordon rekao je kako je oštećenje dovelo do promene ličnosti koja se velikim delom sastoji od uspomena.

Foto: Facebook/Richard Bandy Foto: Facebook/Richard Bandy

Meseca dana kasnije Ričard je napustio bolnicu kao potpuna suprotnost onoga što je bio pre operacije. Postao je mirni, nenametljivi čovek koji je mogao da provede dane bez da kaže ijednu reč.

Morao je da nauči da nije pristojno podrigivati u javnosti i da se mora pokrivati pred svojom kćeri. Plakao je gotovo svaki dan. Dani su mu se sastojali od jedenja, spavanja i pohađanja govornih i kognitivnih terapija.

Šest nedelja nakon operacije posegnuo je za suprugom, ali priznao joj je da se seksa ne seća. Muškarac koji ju je naučio sve o seksu postao je devica - njen suprug više nije bio njen.

Nakon toga Sonja je pala u duboku depresiju. Plakala je nedeljama i suprugu priznala da nije sigurna hoće li moći funkcionisati kao njegova supruga.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Međutim, Ričard je bio uporan u odluci da se opravi i vrati na posao fizioterapeuta. Sonja mu je pružala podršku. I dok su se neke stvari menjale, jedan njima bitan deo života ostao je nerešen - seks s Ričardom bio je kao vođenje ljubavi s tinejdžerom, a on nije mogao da učini ništa da se to promeni.

Predložila je da nađu ljubavnika koji bi ga podučio nekim stvarima na što je Ričard nakon mnogo razgovora pristao. Počeli su se družiti s piscem, ali Ričard je suprugi zabranio da s njim bude sama, no nije poslušala. Dogovorila je i odlazak na odmor s ljubavnikom, ali kada je saznala da je Ričard plakao tokom vožnje do luke odlučila se ponovno posvetiti svom braku.

Trebalo im je decenija da dođu do faze u kojoj su sada, ali napokon su postigli polnu zrelost.

Neke stvari nikad neće biti kao pre, ali ljubav je preživela. Ipak, na pitanje bili ju u srednoj školi privukao muškarac kakav je Ričard danas, Sonja odgovara da verojatno ne bi.

- Ne ženu kakva sam tada bila, ali i ja sam se promenila - zaključila je.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dukka NS

    14. jul 2015 | 18:44

    Otrcala kod "ljubavnika". Postenije bi bilo da ga je ostavila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA