NISU IMALI DOZVOLU ZA MEĐUNARODNI SAOBRAĆAJ: Agencija "Barcino turs", čiji se autobus prevrnuo, gubi licencu?

Iz Republičke turističke inspekcije su poručili da putnici nemaju razloga za zabrinutost jer je agencija u obavezi da realizuje sve prodate aranžmane

  • 2

Republička turistička inspekcija pokrenula je postupak oduzimanja licence "Barcino tursu", čiji se autobus prevrnuo u saobraćajnoj nesreći krajem prošlog meseca, kada je stradala jedna osoba, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma.

Za ovaj autobus Vladimir Bogićević, koji je ujedno vlasnik agencija i autobusa, nije imao dozvolu za saobraćaj na međunarodnim linijama. Putnici ipak nemaju razloga za zabrinutost, tvrdi Juta, jer je agencija u obavezi da realizuje sve prodate aranžmane, objavile su Novosti.

I pored toga što je rešenje za oduzimanje licence već izdato, vlasnik agencije će imati 60 dana da dokaže da nije kriv, ili ponudi najbolje pravno rešenje. Za to vreme, svi putnici koji su uplatili i rezervisali aranžmane, nemaju razlog za zabrinutost.

- Agencija je u ovakvom slučaju u obavezi da realizuje sve aranžmane koje je prodala ili vrati novac putnicima - kaže Aleksandar Seničić, direktor Juta, pa dodaje:

- Trenutno pokušavamo da nađemo najbolje moguće rešenje i da problem rešimo na najpogodinji način za turiste.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Autobus "Barcino tursa" sa turistima iz Srbije se prevrnuo 22. juna na auto-putu Beograd-Niš. Nesreća se dogodila kod Bubanj potoka, kada je vozilo sa putnicima koji su se vraćali sa Halkidikija oiznenada prešlo iz srednje u zaustavnu traku, probilo zaštitnu ogradu, pa se prevrnulo. Jedna osoba je poginula, a više od 60 osoba je teže ili lakše povređeno.

Vozač Zoran S. (43) je, prema pretpostavkama, zaspao za volanom, u "Barcino tursu" radio je na osnovu ugovora o angažovanju i to na mesec dana - od 1. do 30. juna, utvrdila je policija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova turistička agencija posluje od 2003. godine, a danas imaju pet poslovnica i to u Beogradu, Novom Beogradu, Novom Sadu, Vrnjačkoj Banji i Nišu. "Barcino turs" nije jedina agencija kojoj je zaprećeno oduzimanjem licence.

Do sada u 2015. godini tri organizatora putovanja izgubila su licencu, kažu iz Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije i to: "El Greko travel klub" iz Novog Sada, "Travel ekspert" iz Beograda i najskorije - "Uniko travel" iz Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA