Turisti masovno otkazuju odmor na Karibima. Razlog zbog kog to rade će vas šokirati!

- Ovo je najgora godina do sada. Moramo hitno nešto da preduzmemo jer će alge uništiti imidž koji Karibi imaju kao turistička destinacija - rekao je Kristofer Džejms, direktor turističkog udruženja

  • 7

Širom Kariba vlasti pokušavaju da očiste prekrasne peščane plaže na kojima se sada nalaze ogromne gomile trulih, smrdljivih algi zbog čega turisti otkazuju svoj odmor.

ZAŠTO NISMO TAMO? Ovo su najlepše ostrvske plaže na svetu (FOTO)

Nadležni kažu kako je ove godine ta prirodna katastrofa najgora od svih do sada. Veliki je problem što smrdljive alge privlače peščane buve koje uzrokuju svrab i crvenilo.

Ne treba naglašavati da je, s obzirom ba to da Karibi žive od turista, šteta ogromna.

- Ovo je najgora godina do sada. Moramo hitno nešto da preduzmemo jer će alge uništiti imidž koji Karibi imaju kao turistička destinacija - rekao je Kristofer Džejms, direktor turističkog udruženja.

Na Tobagu su već zbog algi proglasili elementarnu nepogodu dok je Meksiko angažovao 5.000 radnika i ulaže milione dolara kako bi očistio obalu.

Razloge ovakvog enormnog cvetanja algi treba tražiti u porastu temperature okeana i promeni morskih struja što su posledice klimatskih promena tačnije globalnog zagrevanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA